Kings of Convenience "Declaration of Dependence" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģu Saimons un Garfunkels, jeb duets "Kings of Convenience" šomēnes atgriežas ar jaunu albumu "Declaration of Dependence"

Kings of Convenience "Declaration of Dependence" (Virgin/EMI) 9/12

Bergenas pilsētas puišu Eirika Glambeka Bē (Eirik Glambek Bøe) un Ērlenna Oijes (Erlend Øye) trešais studijas darbs seko pirms pieciem gadiem izdotajam .

Kings of Convenience "Declaration of Dependence"
Kings of Convenience "Declaration of Dependence" Foto: Publicitātes foto

Kāds tad ir jaunais Kings Of Convenience albums? Gluži tāds pats kā pirmie divi - viegls, gaisīgs un ļoti sapņains akustisku popdziesmu apkopojums. Albumā netiek izmantotas bungas, tik vien kā ritmiski roku piesitieni akustiskajai ģitārai, tikai vietumis ieskanas kāds vijoles solo. Arī Leslijas Feistas balss šoreiz nav dzirdama, tikai pašu puišu divbalsības.

Man vienmēr ir patikušas Kings Of Convenience ātrās dziesmas, tas pats "I''d Rather Dance With You" ... arī šis ieraksts nav izņēmums. Tieši ritmiskākie plates skaņdarbi, manuprāt, izceļas uz klusināto un brīžiem miegano dziesmu fona (protams, lai saglabātu balansu, platē jābūt gan ātriem, gan liriskiem skaņdarbiem). Tādēļ nebrīnieties, ka mani favorīti jaunajā albumā ir tikai divi - "Mrs. Cold" ar fantastisko ģitāras lūpoto solo un aktuālais singls "Boat Behind" ar elegantu vijoles motīvu sākumā un lipīgu līdzi dziedamo "Ouou ooo". No liriskajiem skaņdarbiem, manuprāt, jaudīgākais ir ievadošais "24-25" (skat. video).

"What we build is bigger than the sum of two but somewhere I lost count on my own and somehow I must find it alone 24 and blooming like the fields of Maine 25 and yearning for a ticket out

Akustiskās ģitāras ierakstā skan kristāldzidri, balsis skaidri un intīmi uzrunājoši - brīžiem pat pārāk skaisti, lai noticētu šādam "Kings of Convenience" sapnim.

Skaisti, protams...

Izdošanas datums - 20.10.2009.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu