Noel Gallagher's High Flying Birds «Noel Gallagher's High Flying Birds» (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Ja cilvēkiem nepatiks mans soloalbums, es būšu ļoti vīlies,» tā kādā no intervijām izteicies bijušais Mančestras brašuļu «Oasis» galvenais dziesmu autors Noels Galahers (Noel Gallagher). Ja jautāsiet man, tad teikšu, ka vīlies neesmu, taču no sajūsmas gaisā arī nelecu.

Noel Gallagher's High Flying Birds «Noel Gallagher's High Flying Birds»

(Sour Mash)

7/12

Pirms diviem gadiem «Oasis» beidza pastāvēt. Loģiska notikumu attīstība. Kaut kas bija jāmaina. Diemžēl arī abu brāļu - Liama un Noela savstarpējās attiecības nonāca strupceļā un šķiršanās bija neizbēgama. Pēc vakardienas «The Stone Roses» atkalapvienošanās paziņojuma droši varam saderēt, ka tuvāko gadu laikā brāļi izlīgs un «Oasis» izsludinās atgriešanās tūri un jaunu albumu.

Bet pagaidām «Oasis» vēsturē esam atšķīruši solokarjeras lappusi. Gada sākumā Liams kopā ar pārējiem «Oasis» dalībniekiem jeb grupu «Beady Eye» izdeva simpātisku rokenrola albumu «Different Gear/Still Speeding».

Šomēnes Noels ar pavadošo grupu «High Flying Birds» piedāvā savu solo. Būtībā,

ja saliktu kopā un samiksētu Noela un Liama albumus, tad tas pats «Oasis» vien sanāktu.

Turklāt, manuprāt, sanāktu diezgan viduvējs «Oasis» albums - viens no tādiem, ko grupa ražojusi kopš bēdīgi slavenā «Be Here Now».

"Noel Gallagher's High Flying Birds"
"Noel Gallagher's High Flying Birds" Foto: Publicitātes foto

Tas arī viens no iemesliem, kāpēc Liama soloalbums ir maķenīt labāks par Noela «augstu lidojošajiem putniem».

Noels šajā ierakstā ne ar ko īpaši nepārsteidz. Viņš ir savā elementā - episks, orientēts uz stadionu tūkstošgalvaino pūli. Lieli stīgu aranžējumi, pūšamie, plaši piedziedājumi. Tradicionāls «The Beatles», «The Kinks» u.c. klasisku britu roka tradīciju garā.

Ieraksts tapis 2010. un 2011. gadā Londonā un Losandželosā. To producējis bijušais «Oasis» skaņu vīrs Deivs Sārdijs (tātad nekādi eksperimenti Noelam padomā nav bijuši). Kā mūziķus Noels pieaicinājis bijušo «Oasis» taustiņinstrumentālistu Maiku Rovu (Mike Rowe), «The Lemon Trees» bundzinieku Džeremiju Steisiju (Jeremy Stacey) un perkusionistu Leniju Kastro (Lenny Castro).

Lai lieki netērētu laiku katras dziesmas detalizētai analīzei, vispārināšu - šis ir klasisks, prognozējams Noela ieraksts. Ja izmakšķerētu no pēdējiem «Oasis» albumiem visas Noela dziedātās dziesmas, tas pats vien sanāktu.

Izdošanas datums - 14.10.2011.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu