Golden Silvers "True Romance" (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Manām mīļākajām pēdējo gadu jaunajām britu grupām (These New Puritans, The Chap, Wild Beasts, Born Ruffians) piepulcējusies vēl viena - Londonas trio "Golden Silvers".

Golden Silvers "True Romance" (XL) 9/12

Golden Silvers ir trīs puiši no Londonas - solists un taustiņinstrumentālists (Yamaha DX7) Gvilims Golds (Gwilym Gold, 26), basģitārists Bens Mūrhauss (Ben Moorhouse, 24) un bundzinieks Aleksis Nunezs (Alexis Nunez, 26). Tātad, līdzīgi kā Keane, puiši neizmanto ģitāras.

Būdami pusaudži Gvilims Golds un Aleksis Nunezs iepazinušies skolā, atraduši kopīgas intereses un izveidojuši pirmo grupu, pirms dažiem gadiem pieaicinājuši jaunu basģitāristu un Golden Silvers sastāvs bija nokomplektēts. Puišiem nezinot, grupas menedžeris pieteicis Golden Silvers Glāstonberijas festivāla jauno talantu konkursam ("The Glastonbury New Talent competition"), grupa iekļuva finālā un tika atzīta par labāko. Pēc lielās uzstāšanās Glāstonberijā, sekojusi tūre ar Mystery Jets, atzinīgi vārdi no vadošajiem radio dīdžejiem un gala rezultātā līguma parakstīšana ar mūzikas izdevniecību "XL" ("Radiohead", "White Stripes").

Golden Silvers "True Romance"
Golden Silvers "True Romance" Foto: Publicitātes foto

Grupa savā mūzikā sintezē folka, popa, indīroka, ņūveiva, psihedēlijas un disko elementus. Katra albuma dziesma atšķiras no iepriekšējās, līdz ar to grupu ir grūti kategorizēt. Paši puiši sevi dēvē par Sly Stone un Prince sakausējumu. "Mēs esam "Keane" puišu ļaunie brālēni," kādā intervijā nosmējis meksikāņu izcelsmes bundzinieks Nunezs. Grupas mūzikā var saklausīt arī "The Beach Boys" vokālās harmonijas arī "Squeeze" 1980. gadu postpanka elementus.

Protams, šobrīd aktuālais un vienkārši satriecošais disko singls "True Romance (True No. 9 Blues)", kuram radīts lielisks retro videoklips (skat. video) uz brīdi jau man lika no sajūsmas vai spiegt ... taču, kā jau minēju, otras šādi līdzīgi skanošas dziesmas platē nav. Varbūt vienīgi viens no agrīnajiem singliem "Arrows Of Eros".

Tomēr šī grupa nav ierindojama kategorijā "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem". Tiesa, šis debijas ieraksts "True Romance" varbūt nav revolucionārs un visādi citādi izcils, taču kopumā tas ir lieliski nostrādāts darbs.

Viena no gada debijām!

Izdošanas datums: 28.04.2009.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu