CocoRosie «Noah's Ark» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Māsas Bjanka (Bianca) un Sjera Kasedijas (Sierra Casady), jeb plašāk pazīstamas kā CocoRosie (Coco un Rosie ir meiteņu bērnības iesaukas) ar jauno albumu pārspējušas pašas sevi.

Cocorosie «Noah»s Ark«

(Touch and Go)

11/12

Pirms gada »CocoRosie» debijas plati raksturoju kā «mājās ceptas pankūkas», attiecinot to uz mājas apstākļos radītu mūziku. Pirmais ieraksts bija ekstrēms lo-fi divu māsu izpildījumā, grabinot virtuves kastroļus un semplējot gaiļa rīta dziesmu.

Viena no māsām savulaik bijusi iesācēja operas dīva, savukārt otra nekad agrāk nav dziedājusi. Sjera bija uzņēmusies ģitāras un flautas spēli, Bjanka vairāk dziedāja un grabināja dažādas perkusijas – zelta ķēdi, katlu u.c., vietām pat veidojot primitīvu beat box ritmu.

Atšķirībā no debijas plates, kas tapusi kādā šaurā Parīzes dzīvoklītī 2003. gada pavasarī, «Noah«s Ark» jau ir daudz noslīpētāks un nobriedušāks, tiesa, nākuši klāt dažādi jauni elementi - kaķa ņaudēšana, zirga zviegšana, telefona zvans u.c. Turklāt albumā piedalās elitāri viesmākslinieki - Entonijs no Antony And The Johnsons, kas dzirdams lieliskajā «Beautiful Boyz», franču hiphops Spleen izpildījumā un Devendra Banharts (Devendra Banhart) dziesmā «Brazilian Sun».

«CocoRosie» meiteņu infantilās un bērnišķīgās balsis sasaucas ar Bjorkas, Džoanas Ņusomas (Joanna Newsom) un pat Bilijas Holidejas (Billie Holiday) džezisko un nedaudz čerkstošo dziedāšanas manieri. Tas var vai nu patikt, vai krist uz nerviem, to atspoguļo arī dažādā mūzikas kritiķu attieksme. Piederu pie pirmajiem un, manuprāt, šis ir viens no gada skaistākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums 13.09.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu