Noah and The Whale "Peaceful, The World Lays Me Down" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām viss, kam pieskaras jaunā dziesminiece Laura Marlinga (Laura Marling), pārvēršas zeltā. Ko gan Noah and The Whale iesāktu bez Marlingas fascinējošā otrā plāna vokāla?

Noah and The Whale "Peaceful, The World Lays Me Down"

(Vertigo)

9/12

Jā, protams, atzīstu, neesmu objektīvs - tādu līdzīgu dziedošu meiteņu kā Marlinga ir pilns "myspace", arī pēdējos mēnešos klajā nākuši jauki Mirah, My Brightest Diamond ieraksti, nerunājot jau par tiem, ko nepaspēju aplūkot pagājušogad, - St. Vincent vai New Buffalo, taču pagaidām viss, ko Marlinga darījusi (ieskaitot sadarbību ar "Mystery Jets"), ir lielisks.

Londoniešu (Tvikenhemas) Noah and The Whale sakarā jāmin protams, grupas aktuālais top10 singls "5 Years Time" (izdots sākotnēji 2007. gadā), kurā dzirdama arī minētā dziedātāja. Patiesībā Marlinga pašos grupas pirmsākumos bija tās pilnvērtīga dalībniece, kamēr pievērsās solokarjerai. "5 Years Time" (skat. video) panākumi līdz ar to ir likumsakarīgi - skaņdarbs ir galvastiesu pārāks par jebkuru no no citām grupas debijas albumā iekļautajām dziesmām. Skaņdarbs sintezē folkmūzikas un indie elementus - mazā akustiskā ģitāra, vijole, metalofons, flauta u.c., tā pamatā lipīga melodija, ko pamīšus dzied Marlinga un Noah and The Whale solists Čārlijs Finks (Charlie Fink). Līdzības var vilkt ar The Boy Least Likely To vai Belle and Sebastian.

Noah and The Whale
Par Noah and The Whale britu prese jau runā kādu laiciņu, teju vai kopš grupas pirmajiem koncertiem 2006. un 2007. gadā, un tik tiešām Noah and The Whale ir neiespējami neiemīlēt, kaut vai vismaz uz dažām dienām, līdz top skaidrs, ka saturiski šo jauno puišu plate nav diemžēl tik jaudīga, kā varbūt sākumā varētu likties.

Grupa, kuras nosaukums atvasināts no mūziķu iecienītākās kinofilmas "The Squid and the Whale" un tās režisora vārda Noa Baumbaha (Noah Baumbach), ar aktuālo singlu ir savaldzinājusi daudzus, kā rezultātā "Peaceful, The World Lays Me Down" šonedēļ Apvienotās Karalistes albumu topā debitējis augstajā 5. vietā.

Rotaļīgais un dejiskais "5 Years Time" ir mazliet mānīgs, plates kopējais noskaņojums ir daudz apcerīgāks, liriskāks. Lielisks ir akustiskais "Second Lover", tā pamatā pulsējošas akustiskās ģitāras arpedžijas, metalofona skaņu pilieni, sērīga vijole un izjusts Marlingas otrās balss vokāls: "And I will love you in reality and dreams".

 Izdošanas datums - 11.08.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu