Fun Lovin' Criminals "Livin In The City" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz jau pagaisis no atmiņas "Fun Lovin' Criminals" pagājušā gada koncerts Rīgā "Sapņu Fabrikā", varbūt atsvaidzināt koncertā valdošās emocijas spēs jaunākais Ņujorkas trio studijas albums "Livin In The City".

Fun Lovin'' Criminals "Livin In The City" (Sanctuary) 6/12

Protams, arī "Livin In The City" veltīts dzimtajai Ņujorkai, vēl vairāk - jaunais albums ierakstīts studijā, kas atrodas uz jahtas. Trīs vīri - MC Large, Fisty-cuffs un Frank The Rhythm Man ar sena drauga un skaņu vīra Captain Tim Latham palīdzību piedāvā 11 jaunas dziesmas.

Pārsteidzoši, ka vīru mūzikā iezagusies 70. gadu soula mūzikas garša, īpaši Marvinam Gejam (Marvin Gaye) raksturīgajā "Wow It Be", kas, manuprāt, ir labākais plates skaņdarbs. Tiesa, to nedaudz pabojā hārdroka stilā ieturētie ģitāras "soliņi", radot pārāk vienkāršu un prastu pieeju aranžijas lietām, taču brīnišķīgā flauta un saksofons izlīdzina šīs nepilnības.

To diemžēl nevar teikt par visu albumu kopumā - lai arī ierakstā ir atrodamas pāris gluži labas dziesmas, rezultātā "Livin In The City" ir vilšanās. Īpaši uzkrītoši liekas vāji un pavirši apskaņotās bungas, manuprāt, puišiem trūkst kāda zinoša un radoša producenta padoms, kas sabalansētu pietiekoši veiksmīgās grupas radošās idejas ar jaunākajām skaņas un tembru tendencēm.

Albuma pirmais singls ir vasarīgais latino "Mi Corazon", kas esot autobiogrāfisks stāsts par kādu meiteni. Odā Ņujorkai "City Boy" solists Hjūijs salīdzina pilsētu ar sievietes krūti: "If America is a tit, then New York is the nipple."

Kopumā Fun Lovin'' Criminals lieki neeksperimentē, albumā dzirdami tie paši vieglie, ska, hiphopa, regeja bīti, kas ietērpti Martina Skorsēzes cienīgos gangsteru stāstos. Diemžēl no vieglā fanka "Love Unlimited" (veltījums Berijam Vaitam) un dauzonīgā "Scooby Snacks", kurā savulaik izmantots sempls no Kventina Tarantino filmas "Pulp Fiction" jaunajā platē nav ne miņas. Vai tas ir labi vai slikti - grūti teikt, taču izskatās, ka vīriem ir gluži vienalga, ko par viņiem raksta kritiķi un kādas muzikālās tendences pašalik ir modē. Acīmredzot grupai ir pietiekoši stabils fanu pulciņš, kas Fun Lovin'' Criminals pilnībā apmierina.

Izdošanas datums 25.07.2005.

TVNET koncerta apskats:

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu