Dani Siciliano "Likes" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektroniskās mūzikas meistara Metjū Herberta (Matthew Herbert) jeb vienkārši Herbert ilggadējā protežē Denija Ssiliano (Dani Siciliano) izdod soloierakstu.

Dani Siciliano "Likes" (K7) 8/12

Domāju, ka daudziem mūzikas cienītājiem Herbert vārds nav svešs, šeit būtu jāmin kaut vai mākslinieka lielā bigqbenda ambīcija platē "Goodbye Swingtime" vai lieliskais hausdžeza paraugs "Bodily Functions", kurā tad arī kā viesvokāliste piedalījusies Denija Ssiliano.

Māksliniece šajā debijas ierakstā pierāda, ka ir bijusi uzcītīga skolniece, un demonstrē nobriedušu un saturīgu muzikālo sniegumu. Albums ierakstīts mākslinieces pašas izveidotajā studijā, un tā producents ir pats Metjū Herberts. Ierakstā palīdzējis arī Gabriel Olegavich, kas ir garage mūzikas producents māksliniekiem Medicine un oriģinālais Spektrum dalībnieks.

Plate ir, manuprāt, visai "herbertiska" – delikāts mākslinieces vokāls mijas ar švīkstošu un klabošu ritmu, ko vietām papildina kāds stīgu sempls, tomēr varbūt pietrūkst nedaudz krāsainības. Ietekmes ir visai plašas, sākot no 90. gadu agrīnā acid house, beidzot ar kantrī, džeza un panka. Interesanta ir Nirvana kompozīcijas „Come As You Are” elektroniskā versija, kas sākas ar trompetes motīvu un improvizētu bass gājienu, kas īsti nesasaucas ar oriģinālu.

Viens no skaistākajiem skaņdarbiem ir Denijas duets ar Islandes mākslinieku Mugison, ko pavada franču akordeona iespēles. Kopumā „Likes” ir visai baudāms ieraksts, kas pēc noklausīšanās tomēr diemžēl īsti atmiņā neiespiežas.

Izdošanas datums 27.01.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu