Keyshia Cole "The Way It Is" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieredzējusī r&b dziedātāja Kīša Koula (Keyshia Cole) beidzot tikusi pie sava debijas albuma "The Way It Is".

Keyshia Cole "The Way It Is" (A&M) 10/12

Beidzot kaut kas pamatīgs un vērtīgs arī šajā žanrā! Diemžēl šogad izdotās r&b princeses Ashanti un Amerie (neskatoties uz izcilo "1 thing") nespēja piedāvāt konceptuālu un viendabīgu skaņu ierakstu. Kīšai Koulai tas, manuprāt, ir izdevies.

Jau 12 gadu vecumā jauniņā Kīša piedziedājusi slavenajam reperim M.C. Hammer, līdz tikai gadsimta sākumā guvusi pirmo atzinību. Viņa dzirdama 2001. gada Messy Marv "Nubian Queen" remiksā, "Tony! Toni! Toné!" dalībnieka Dveina Viginsa (Dwayne Wiggins) filmas "Me & Mrs. Jones" skaņu celiņā, līdz viņas spēcīgo soprānu ievēroja ierakstu izdevniecības "A&M Records" prezidents Rons Feirs (Ron Fair).

Pakāpeniski sākās soloalbuma veidošana, kurā arī pati Kīša radoši aktīvi piedalās. Kopā ar producentu Kanjē Vestu (Kanye West) top "I Changed My Mind", kuru palīdzējis sarakstīt arī soula mākslinieks Džons Ledžends (John Legend). Viens no pirmajiem singliem, kas tika izdots 2004. gada pavasarī, bija sadarbība ar reperi Eve dziesmā "Never" no filmas "Barbershop 2" skaņu celiņa.

Kopumā dziedātāja pieturas pie klasiskām soula mūzikas vērtībām, aizgūstot daudz ko no savām priekšgājējām Gladys Knight, Minnie Riperton u.c. Protams, daudz tiek dziedāts par neizdevušos mīlu, par vīriešu neuzticību, savā ziņā tas sasaucas ar 90. gadu hiphopa un soula dīvas Mary J. Blige daiļradi.

Plate sākas ar "(I Just Want It) To Be Over", kurā māksliniece atkārto: "I don’t wanna love you, Don’t wanna need you, Just wanna leave you." Līdzīgs noskaņojums valda dziesmā "Guess What?" (piedaloties Jadakiss) - "Guess what nigga, I’m leaving you / Guess what, I’m needing my keys from you,” and Kiss fires back, ”You wanna act hard? / Yeah, I’m a give you your keys back / Just gimme my platinum and black cards."

Manuprāt, skaistākais plates skaņdarbs ir balādiskais "Thought You Had My Back", kas atgādina kaut ko no soulmūzikas zelta 70. gadiem. Kīšas balss tembrs spēj saviļņot un dīvainā kārtā pilnīgi pārliecina. Un vēl - minētais duets ar Īvu (Eve) ir klasiska 1981. gada Lutera Vandrosa (Luther Vandross) skaņdarba kaverversija.

Nebūdams Beyonce un Ališas Kīzas daiļrades liels cienītājs, atļaušos nodēvēt Kīšas debijas plati par sava žanra vienu no, iespējams, labākajiem šā gadu desmita paraugiem.

Izdošanas datums 21.06.2005.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu