Isan "Meet Next Life" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laptop elektroniskās mūzikas duets Isan piedāvā jaunu skaņu ierakstu „Meet Next Life”, šoreiz papildinot to ar vairākiem dzīvajiem instrumentiem.

Isan "Meet Next Life" (Morr Music) 8/12

Isan (Integrated Services Analogue Network) ir divi puiši no Redingas pilsētas Anglijā – Robin Saville un Antony Ryan. Isan pirmās muzikālās aktivitātes galvenokārt saistās ar 90. gadu vidu, kad elektroniskās mūzikas cienītāji klausījās Aphex Twin, Seefel, Autechre u.c. Tieši pēdējos gados, manuprāt, šāda veida mūzika tīrā veidā vairs nav tik pieprasīta, arvien biežāk mākslinieki izmanto dažādus muzikālos izteiksmes veidus, dažādus palīglīdzekļus skaņu krāsainības daudzveidošanā. Arī Isan pakāpeniski sāk ieviest savā mūzikā dzīvos instrumentus – akustisko ģitāru, ksilofonu un dažādas perkusijas. Diemžēl gan šajā ziņā Isan nespēj konkurēt ar vācu akustiskās elektroniskās mūzikas meistariem Books, iespējams, tāds nav viņu uzdevums.

Projekta pirmais nozīmīgais panākums saistās ar 1999. gadu, kad tika parakstīts līgums ar prestižo elektroniskās mūzikas izdevniecību Warp Records. Isan pirmais uzdevums bija Seefeel „When Face Was Face” remikss, ar ko mākslinieki tika galā visai sekmīgi.

„Meet Next Life” ir Isan jaunākais studijas veikums pēc 2001. gada veiksmīgā „Lucky Cat”. Lielas muzikālās izmaiņas nav skārušas māksliniekus, ja neskaita dzīvo instrumentu dekorācijas. Isan mūzika ir palikusi nostalģiska, apcerīga, tieši tāda, kāda iespējams nepieciešama aukstā un vienlaikus saulainā ziemas rītā.

Izdošanas datums 10.02.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu