Aidan John Moffat "I Can Hear Your Heart" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Muzikāls dzejas lasījums bijušā skotu kolektīva Arab Strap dziedātāja/vārsmotāja izpildījumā.

Aidan John Moffat "I Can Hear Your Heart" (Chemical Underground) 10/12

Kā zināms, Arab Strap vairs neeksistē, abi muzikālā tandēma dalībnieki Aidans Mofats (Aidan Moffat) un Malkolms Midltons (Malcolm Middleton) pirms diviem gadiem katrs devās uz savu pusi. Midltons turpina izdot pietiekami veiksmīgus soloalbumus, savukārt Mofats, slēpjoties aiz segvārda L’Pierre, izdevis pats savus savdabīgus atslodzes elektroniskās un dzīvās mūzikas ierakstus ().

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=898487&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Tikai lieku reizi atgādināšu, ka 90. gadu vidū mūzikas izdevniecības "Chemical Underground" paspārnē Arab Strap (pēdējie divi grupas albumi ir bijuši 2003. gada ) kļuva par daļu no jaunas muzikālās kustības sastāvdaļu blakus Mogwai, Delgados, Magoo u.c.

Aidan John Moffat
Šoreiz Aidans Mofats sarūpējis pavisam interesantu ierakstu, proti, savu dzejoļu, īso stāstiņu lasījumus dažādu muzikālu tēmu pavadījumā. Pats Mofats izsakās: "Šādu albumu es vēlējos ierakstīt jau ļoti sen, tikai nevarēju tam nekādi atrast laiku. Plates pirmsākumi meklējami pirms vairākiem gadiem, līdz ar to daudzi dzejoļi šeit ir diezgan seni. Kad beidzot nolēmu, ka albums ir gatavs, tas man šķita kā veca dienasgrāmata, kā glezna, kurā it kā esmu redzams es pats pirms daudziem gadiem."

Aidan John Moffat "Hopelessly Devoted"

Vairāk kā audionovele, mazāk kā mūzikas ieraksts, darbs sākas ar Mofata ievadvārdiem, kuros viņš aicina vispirms izlasīt CD bukletā nodrukāto īso stāstu "Poop" un tikai tad sākt klausīties pašu disku, kuram dots nosaukums "Loop".

"Mana ideja bija vairāk iesaistīt klausītāju, skaidrāk izklāstīt savu domu," komentē Mofats. "Drukāts vārds ir vistiešākais ceļš uz cilvēka prātu."

Pie savām ietekmēm Mofats min Aivoru Katleru (Ivor Cutler) un Vilmaju Borousu (William Burroughs), saturiski galvenā tēma ir sekss, sekss un vēlreiz sekss. Tādi nosaukumi kā "Super Sexxxy Real Live" (skat. video), "Fuck It" runā paši par sevi. Spēcīgi!

Izdošanas datums - 11.02.2008.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu