Annie "Anniemal" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka lielās popdīvas Madonnas labākie ieraksti datējami ar 80. gadiem, primitīvs 80. gadu deju bīts ar vienkāršām, nesamākslotām melodijām (“Madonna”, “Like A Virgin”).

Annie ”Anniemal” (679) 11/12

Šodien lielajā mūzikas olimpā deju zāļu karalienes vietu ieņēmusi lieliskā Kailija. Taču, ja tas jūs biedē un jūs kautrējaties atzīt, ka šāda popmūzika ir reizēm nepieciešama, tad šeit būs jaunākais skandināvu meitenes Annie veikums, kas apvieno gan gaumīgu elektroniku, gan tīru, nesamākslotu un līdz kaulam infantilu popmūziku.

Norvēģu meitenes Annie (Annie Lilia Berge) ierakstu ”Anniemal” izdod mūzikas izdevniecība “679 Recordings” (The Futurheads, The Earlies). Kompānijas mājas lapā dziedātājas ieraksts raksturots kā perfekta popieraksta teorijas realizēšanās praksē. Tas ir komerciāls kā kāds supergrāvējs, gudrs un gaumīgs, kā arī lipīgs un pievelkošs kā gravitācija. Plates pirmais singls “Chewing Gum”, ko producējis Richard X, stāv līdzās tādiem pophitiem kā “Can’t Get You Out Of My Head”, “Toxic” u.tml. Richard X parūpējies arī par vienu no plates labākajiem skaņdarbiem “Me Plus One”, kurā Enija sapņo par “Top Of The Pops” un mīļi uzmundrina sevi, lūkojoties spogulī.

Pati Enija atzīst, ka šādam ierakstam vajadzēja iznākt jau krietni agrāk, kad dziedātāja darbojās elektro duetā kopā ar draugu Tori Korknesu (Erot). Diemžēl 2001. gadā Tore mira sirds mazspējas dēļ, ierakstījis tikai vienu kopīgu skaņdarbu “The Greatest Hit”, kas dzirdams arī šeit. Kā pamats tajā izmantots Madonnas pirmā albuma sempls.

Platē dažus skaņdarbus producējis Timo Kaukolampi (Op:l Bastards) un Torbjorns Brundtlands (Royksopp). Tieši Bruntlanda producētā dziesma “Heartbeat”, manuprāt, ir viena no gada skaistākajām (labākajām) dziesmām. Tā sākas ar pulsējošu basu un sirsnīgu Enijas stāstu: “There was a time, everybody was around and I was dancing with you. Don’t know your name, making me ashamed to feel the way that I do. The lights went out, couldn’t be without you, it was the place to be. I won’t forget, greatest times ahead when I was dancing with you…”

Muzikāli tuvākās asociācijas rodas gan ar Kailiju, gan ar Saint Etienne, tikai Eniju šobrīd zina vēl tikai retais, varbūt jāpasteidzas, kamēr šis supergrāvēju albums vēl nav nokļuvis “MTV” lielāko hitu rotācijā.

Izdošanas datums 04.10.2004.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu