Sally Shapiro «Disco Romance»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kārtējais pierādījums tam, ka ziemeļu kaimiņu mūzika ir viena no pēdējo gadu interesantākajām - zviedru jaunā disko princese Salija Šapiro (Sally Shapiro).

Sally Shapiro «Disco Romance»

(Diskokaine)

11/12

Biju dzirdējis stāstus par to, kā skandināvu elektroniskās mūzikas mākslinieki labprāt uzpērk vecos padomju sintezatorus un bungmašīnas, taču nekad tā īsti nebiju saskāries ar šo arhaisko (labā nozīmē) skaņu ārpus bijušās PSRS robežām. Šķiet, Salijas Šapiro debijas plate, kas jau Zviedrijā izdota pagājušā gada beigās, būs viens no šiem retajiem šedevriem.

Patiesībā zviedri pēdējos gados sarūpējuši tādu kā kluso revolūciju, īpaši jau zviedru infantilais, vieglais tvīpops vai indīpops iet pie sirds amerikāņiem, šeit jāmin melodiskie Acid House Kings, simpātiskie Peter Bjorn & John, saldsērīgā El Perro del Mar un daudzgalvainie I'm from Barcelona (šķiet, vienīgā viņu vērtīgā iezīme) u.c. Pie pagājušā gada «neatklātajiem» albumiem gribētu minēt arī Sambassadeur ar EP.

Nu kārta pienākusi noslēpumainajai (meitene neatklāj savu īsto vārdu, nekontaktējas ar presi) Salijai Šapiro. Iespējams, ka tieši Salija Šapiro varētu kļūt par 2007. gada.

Foto: Publicitātes foto

Plati ievadošā "I"ll Be By Your Side" ir, manuprāt, izcila popdziesma Milenes Farmeres 80. gadu stilistikā ar smalku, trauslu muzikālu pavedienu, analogu bītu, pulsējošu elektronisku basu un fascinējošu Šapiro vokālu. Sekojošais "I Know" jau ir nedaudz mūsdienīgāks un sasaucas ar minētās norvēģu popprinceses Annie skaņu pasauli. Presē izslavētā zviedru tvīpopa grupas «Nixon» dziesmas «Anorak Christmas» versija, šķiet, visprecīzāk iemieso Šapiro skanējumu. Paklausieties paši

Būs vien atkal jāpielabo TVNET Top50 saraksts...

Izdošanas datums 11.12.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu