Goldfrapp «Supernature» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Alisone Goldfrapa (Alison Goldfrapp) un Vils Gregorijs (Will Gregory) jeb elektroniskās mūzikas duets «Goldfrapp» piedāvā jau trešo studijas plati «Supernature».

Goldfrapp «Supernature»

(Mute)

9/12

Pirms vairāk nekā pieciem gadiem uz mūzikas veikalu, kurā tobrīd strādāju, tika atsūtīti divi muzikāli jaunumi. Viens no tiem - dīvainā tumši zilā kartona vāciņā ar embrija attēlu (Sigur Ros «Agaetis Byrjun»), tajā, kā toreiz likās, dziedāja kāda sieviete, un vēl kāda digipack blīvplate - «Felt Mountain» nezināmas grupas «Goldfrapp» izpildījumā. Šie abi ieraksti kļuva par daļu no maniem visu laiku iemīļotākajiem albumiem. Sigur Ros ar jaunu albumu atgriezīsies septembrī, taču «Goldfrapp» savu trešo plati laiduši klajā jau šonedēļ.

Starp albumu ierakstu sesijām 2004. gada novembrī «Goldfrapp» izdeva dzīvo koncertu DVD «Wonderful Electric - Live in London», kurā iekļauti divi koncerti - viens agrīnā daiļrades posma, otrs 2003. gada ieraksts. Vēlāk tandēms sarakstīja mūziku mākslas filmai «My Summer of Love» - filmas režisors ir Pāvels Pavlikovskis. Lentē tiek stāstīts par divām 16 gadus vecām pusaudzēm no Jorkšīras, kuras nolēmušas aizbēgt no dzimtās pilsētas. Galvenās lomas atveido aktrises Natālija Presa un Emīlija Blanta.

Jāatzīst, ka ar dalītām jūtām uztvēru projekta muzikālā stila izmaiņas 2003. gada platē «Black Cherry», kurā Alisone un Vils attālinājās no kinematogrāfiskā, liriskā debijas ieraksta un pievērsās seksīgam elektro. Tiesa, arī «Black Cherry» spēju atrast vairākas pērles, taču «Felt Mountain» palika un izskatās, ka arī paliks uz ilgu laiku nepārspēts.

Jaunās plates pirmais singls «Ooh La La», kas guvis arī labus panākumus UK TOP 40, tiek raksturots kā «glam-noir» - tumšs, seksuāls un visai divdomīgs skaņdarbs. Arī Douna Šedforta videoklips atgriež klausītāju Roxy Music, Braiena Īno un 70. gadu «Top Of The Pops» raidījumu estētikā.

Foto: Publicitātes foto

«Mēs nedaudz attīstījām otrās plates (»Black Cherry«) skanējumu,» jauno albumu komentē Alisone. «Pievienojām jaunas skaņas, sintezatorus, kas ļoti atgādina ģitāras skaņas ... pašiem ģitāras rakstīt negribējās, šādu grupu jau apkārt netrūkst.»

«Supernature» tik tiešām turpina (diemžēl???) «Black Cherry» aizsākto 80. gadu elektro kursu - daudzi mūzikas kritiķi min Gerija Ņūmena ietekmes, tiesa, brīžiem uzplaiksnī kaut kas no «Felt Mountain» burvības («You Never Know», «Time Out From The World»), taču kopējo albumu noskaņu drīzāk raksturo erotiskais un pavedinošais «Ride A White Horse», kas iesākas ar taisnu bungmašīnas bītu, pulsējošu elektronisku sintezatora basu un izplūst skanīgos tembros un Elisones daudzbalsībā. Kopumā skaisti, bet mazliet vēsi...

Izdošanas datums 22.08.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu