Aqualung "Aqualung"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mets Heilss
Mets Heilss Foto: publicitātes

"Aqualung" varētu būt viena no potenciālajām britu supergrupām, savienojot savā mūzikā "Coldplay" raksturīgo klavieru pavadījumu, "Radiohead" emocionālo un brīžiem viegli Toma Jorka īdošo balss tembru un "Travis".

Aqualung "Aqualung"

(B-Unique)

9/12

Tādas un tamlīdzīgas grupas britu salās noteikti var atrast desmitiem un simtiem, tomēr ne katrai paveicas un viņu mūzika tiek izmantota lielu kompāniju reklāmas rullīšos. Tieši pateicoties "VW Beetle" reklāmai, ko demonstrē arī ASV, Aqualung skaņdarbs "Strange and Beautiful", kas tiešām, manuprāt, skan brīnišķīgi, ir izvedis grupu uzmanības degpunktā.

Aqualung centrālā figūra ir Mets Heilss (Matt Hales), kas jau 16 gadu vecumā ieguva ievērību ar savām dziesmām, kad deviņdesmito gadu vidū klajā nāca viņa pirmie ieraksti. Darbojies mazpazīstamās grupās Ruth un The 45’s, bērnībā ieguvis ļoti labu muzikālo izglītību, un viņa pirmās klavierkompozīcijas datējamas jau ar 4 gadu vecumu.

Aqualung "Aqualung"
Aqualung "Aqualung"

Kopumā ieraksts ir viendabīgs, ar izteiktiem spēcīgiem un arī vājiem skaņdarbiem, kas neļauj albumam iegūt klausītāju vienprātīgu atzinību. Varbūt Aqualung lielākie panākumi ir vēl tikai priekšā, katrā ziņa Heilsa muzikālās dotības ir acīmredzamas, arī muzikālais formāts un vizuālais materiāls mūzikas videoklipu veidolā ir gaumīgs un interesants.

Izdošanas datums: 27.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu