CocoRosie «La Maison De Mon Reve» (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mājās ceptas pankūkas man vienmēr likušās garšīgākas par veikalā pirktajām, nezinu, vai to varētu attiecināt arī uz mājas apstākļos radītu skaņu ierakstu.

Cocorosie «La Maison De Mon Reve»

(Touch and Go)

10/12

Ekstrēms lo-fi divu māsu izpildījumā, grabinot virtuves kastroļus un samplējot gaiļa rīta dziesmu, ir dzirdams «CocoRosie» jaunajā platē.

Māsas Bjanka (Bianca) un Sjera Kasedijas (Sierra Casady) ir pārsteigušas mūzikas pasauli ir savdabīgu mājas folkmūzikas ierakstu. Viena no māsām savulaik bijusi iesācēja operas dīva, savukārt otra nekad agrāk nav dziedājusi. Rezultāts ir fascinējošs, protams, viedokļi šeit daudziem klausītājiem varētu būtiski atšķirties, neprecīzi un netīri iedziedātas tēmas kādam varētu likties ausij netīkamas. Sjera Kasedija uzņēmusies ģitāras un flautas spēli, Bjanka vairāk dzied un grabina dažādas perkusijas – zelta ķēdi, katlu u.c., vietām pat veido primitīvu beat box ritmu.

«La Maison De Mon Reve» ierakstīts kādā šaurā Parīzes dzīvoklītī 2003. gada pavasarī, radot 20. un 30. gadu retro skaņu ierakstu atmosfēru. Dziedātājas balss ir īpaši apstrādāta vai vienkārši tā ierakstījusies, lai radītu asociācijas ar Billie Holiday nedaudz čerkstošo vokālu kādā Parīzes kabarē bārā. Pa vidu dzirdami samplēti putnu treļļi, vardes, zvaniņi, pudeļu korķi, lietus šalkas utt.

Ja esat noguruši no pārlieku nopulētās rokmūzikas, salkanā kantri, garlaicīgā blūza vai tradicionālā džeza, tad sameklējiet «CocoRosie» – mājās ceptas pankūkas.

Izdošanas datums 19.03.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu