Exploding Star Orchestra "We Are All from Somewhere Else"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čikāgas Kultūras centrs un Džeza institūts sadarbībā ar slaveno Čikāgas džeza trompetistu Robu Mazureku izveidojis jaunu muzikālu orķestri "Exploding Star Orchestra".

Exploding Star Orchestra "We Are All from Somewhere Else" (Thrill Jockey) 10/12

Orķestris tapis 2005. gadā, lai sniegtu vienu lielu džeza mūzikas koncertu un ar to prezentētu Čikāgas džeza mūzikas skatuvi. Izcilais trompetists Mazureks sapulcinājis veselus 13 mūziķus (acīmredzot budžets bijis pieklājīgs) un ar šo sastāvu devies studijā, lai ierakstītu albumu.

Sastāvs:

Rob Mazurek (komponists, trompete), Nicole Mitchell (flauta, balss), Jim Baker (piano), Corey Wilkes (flīgelhorns), Jeff Parker (ģitāra), Matt Bauder (klarnete, saksofons), Jeb Bishop (trombons), Josh Berman (klarnete), Jason Adasiewicz (vibrofons), John McEntire (marimba, zvani), Matt Lux (elektriskais bass), Jason Ajemian (akustiskais bass), Mike Reed (bungas, perkusijas, zāģis), John Herndon (bungas).

Plates "We Are All from Somewhere Else" ("Mēs visi esam no kādas citas vietas") "debesu" koncepcija apvieno dažādus lidojošus un kosmiskus objektus - raķetes, kosmiskus starus, putnus, zvaigznes, fēniksus u.tml. Albums ierakstīts producenta un grupas Tortoise dalībnieka Džona Makentaira (John McEntire) Somas studijā, un to izdevusi izdevniecība "Thrill Jockey".

Projektā iesaistīti vairāki ar Tortoise saistīti vārdi, arī pats Mazureks - viens no Čikāgas eksperimentālās mūzikas skolas spilgtākajiem vārdiem - muzicējis gan Tortoise sastāvā, gan neskaitāmos projektos - Chicago Underground Duo/Trio/Quartet/Orchestra, Isotope 217 u.c.

Ieraksts ir tipisks Čikāgas underground džeza paraugs - šeit sajaukti gan bigbenda elementi, gan eksperimentālas elektroniskas pasāžas, gan uz vienas tēmas balstīts un frīdžeza improvizācijā progresējošs Art Ensemble Of Chicago cienīgs paraugs (ievadošais "Sting Ray And The Beginning of Time: Part 1"). Brīžiem ieskanas kaut kas no džeza leģendas Čarlza Mingusa masīvās skaņas, kaut kas no dīvaiņa Frenka Zappas, arī kas no pašiem Tortoise. Mūziķiem tikusi ļauta brīva vaļa improvizēt, uz citu fona tas ļāvis izcelties brīnišķīgajai flautistei Nikolai Mitčelai (Nicole Mitchell), kuras melodijas bieži vien ir vadošais soloinstruments.

Lieliska džeza mūzikas plate, kas, visticamāk, dzīvajā izpildījumā skan daudz jaudīgāk un iespaidīgāk.

Izdošanas datums - 05.02.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu