Florence and the Machine «Ceremonials»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši pirms nedēļas atgriezos no Londonas, kur uz katra otrā metro plakāta, katra afišstaba (labi, mazliet jau pārspīlēju) uz mani noraudzījās kāda rudmataina, majestātiska prerafaelītu brālības tradīciju garā attēlota dīva. Tā, protams, bija 25 gadus vecā Florense Velša (Florence Welch) un viņas jaunā studijas albuma «Ceremonials» reklāma.

Florence and the Machine «Ceremonials»

(Island Records)

8/12

Gluži kā aiz britu baltā soula zvaigznes Adeles, arī aiz Florenses stāv visa Lielbritānijas mūzikas industrija un par katru cenu cenšas Florenses jauno plati nogādāt visos iespējamajos topos pēc iespējas augstāk. Nešaubos, ka «Ceremonials» jaunnedēļ Apvienotajā Karalistē būs numur 1 un, visticamāk, spoži panākumi dziedātāju sagaida arī Ziemeļamerikā, ja vien šonedēļ netiek izdots kāds jauns Lil Veina vai Teilores Sviftas albums.

Jaunais ieraksts seko 2009. gada komerciāli veiksmīgajam debijas albumam «Lungs», kas tika pat nominēts prestižajai «Mercury» mūzikas balvai un no kura par hitiem kļuva seši singli.

Muzikālais materiāls jaunajam albumam pirmās aprises ieguva pagājušā gada nogalē. Tā producents ir pieredzējušais Pols Epsvorts (Paul Epworth), kas strādājis ar «Friendly Fires», Adeli, Sīlo Grīnu (Cee-Lo Green) u.c. Tieši viņš ir parūpējies, lai jaunais ieraksts skanētu vēl plašāk, vēl jaudīgāk un episkāk. Vai tas ir nācis par labu Velšas jaunkundzes mūzikai? Manuprāt, nē. Ieraksts izklausās pārproducēts. Florense pēc dauzonīgā, raupjā (kaut arī vietām pārāk pompozā) «Lungs» iesoļojusi milzīgā dramatiskā gotiski-popsīgā burbuļvannā.

Florence and the Machine "Ceremonials"
Florence and the Machine "Ceremonials" Foto: Publicitātes foto

«Ar «Lungs» es ideālo skanējumu atradu tikai ieraksta procesa vidū. Toreiz bija uzkrājušās tik daudzas ietekmes, dziesmas ļoti atšķīrās - dažas es biju sacerējusi 17, bet dažas 21 gada vecumā,» stāsta Florense, kas 2009. gadā Lielbritānijas raidkorporācijas BBC veidotā saraksta «2009. gada Skaņas» topā tika izsēta kā trešā. «Ar jauno albumu izdevies panākt daudz viengabalaināku skanējumu,» viņa piebilst.

Skanējums tik tiešām ir viengabalains, taču tajā trūkst viegluma. Rodas iespaids, ka tā smagnējā sajūta, kas pavadījusi Florensi ierakstu studijā, ir apzīmogojusi visu ierakstu kopumā.

Muzikāli šeit ir gan blūza, soula («Lover to Lover»), gospeļmūzikas, gan ķeltu tradicionālo melodiju ietekmes («Heartlines»). «Breaking Down», piemēram, varētu būt kāds «Arcade Fire» skaņdarbs.

Saturiski Florenses mūzikā dominē vienlaikus romantiskas un dramatiskas tēmas. Mīlestība nav nekāda jauka pastaiga saulainā parkā, bet gan mūžīgu ciešanu avots.

Labākās dziesmas: «Only If for a Night» un «Shake It Out».

Izdošanas datums - 31.10.11.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu