Primal Scream «Beautiful Future» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Primal Scream» devītais albums atgādina, ka ar 46 gadus veco Bobiju Gilsepiju un kompāniju viss ir vislabākajā kārtībā!

Primal Scream «Beautiful Future»

(Atlantic)

8/12

Pēc nosacīti strupceļā vedošā «Riot City Blues», Glāzgovas veterāni spējuši izķepuroties un beidzot laiduši klajā atkal labu (tiesa, ne izcilu) albumu.

Jaunā plate «Beautiful Future» ir grupas «labāko momentu» kolāža - šeit ir gan ansambļa pirmsākumos dominējošais roks, 90. gadu «skābe», gan «XTRMNTR» dejiskā elektronika. Plati galvenokārt producējis zviedru popgrupas «Peter, Björn and John» dalībnieks Bjorns (Björn Yttling), atsevišķās dziesmās «pieslēdzies» arī Pols Epsvorts (Paul Epworth). Grupa šo albumu dēvē par savu «pop albumu», dažas dziesmas pat ietrakstītas studijā, kur ABBA iemūžināja savu «Dancing Queen».

Foto: Publicitātes foto

Tiesa, britu prese par jauno albumu diez cik glaimojoši neizsakās, vairāki kritiķi atsaucas uz Krisa Nīdsa grāmatu «The Scream: The Music, Myths and Misbehaviour of Primal Scream», kurā Gilespijs nemaz netiek attēlots kā narkotiku un alkohola šaustīts «rokstārs»; laikā, kad grupas tūres busiņa aizmugurējos sēdekļos pārējie mūziķi pamatīgi uzdzīvojuši, Gilespijs sēdējis priekšā un lasījis grāmatu. Rodas loģisks jautājums, vai tas, par ko dzied «Primal Scream», ir patiesi? Nezinu, ko par to domājat jūs, bet mani tas netraucē, galu galā daudzi lielie rokmūzikas vārdi (Miku Džegeru ieskaitot) vienmēr zinājuši, kurā brīdī apstāties, lai nesadegtu un sasniegtu iecerētos mērķus.

«Beautiful Future», kā ierasts, atrodami arī vairāki viesmākslinieki - godu iedziedāt dziesmu kopā ar Gilespiju izpelnījusies brazīļu meitene Lovfoksa (Lovefoxx no «CSS»), «Fleetwood Mac» dziesmas «Over & Over» jaunklātā versijā dzirdama folkmūzikas veterāne Linda Tomsone (Linda Thompson), savukārt sarkanmatainais «Queens Of The Stone» līderis Džošs Homijs (Josh Homme) plosās ar ģitāru noslēdzošajā «Necro Hex Blues». Fona vokālus atsevišķās dziesmās iedziedājusi zviedru jaunās paaudzes sieviešu kompānija - Viktorija Bergsmana (Victoria Bergsman) no «Taken By Trees», Likke Lī (Lykke Li), Maria Andersone no Sahara Hotnights u.c.

Grupas pirmais singls "Can"t Go Back" (skat. video).

Izdošanas datums - 21.07.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu