Smog "A River Ain't Too Much to Love" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gads platiem soļiem tuvojas izskaņai, taču ir vēl tik daudz labas mūzikas, par kuru vēl neesmu paspējis jums pavēstīt...

Smog "A River Ain''t Too Much to Love" (Drag City) 9/12

Gada sākumā brālis man no Amerikas sūtīja jūsmīgu ziņu par jauno Smog plati, atzīšos, Smog iepriekšējie darbi man likās pietiekoši spēcīgi, taču pārlieku sērīgi un depresīvi. Varbūt tādēļ kopš maija nespēju sadūšoties "pieķerties" šim ierakstam, tiesa, viens skaņdarbs no "A River Ain''t Too Much to Love" jau kādu laiku griežas manā gada "best of" izlasē, proti - ģeniālais stāsts "The Well".

Varbūt arī jums tieši "The Well" var kalpot par logu uz Smog jaunāko skaņuplati un varbūt pat uz visu daiļradi kopumā, galu galā Smog darbojas jau kopš 80. gadu beigām un pamanījies ierakstīt, šķiet, 12 studijas albumus.

Smog patiesībā ir viens dziesminieks - Bils Kalahans (Bill Callahan), kas uzskatāms par vienu no pirmajiem tā dēvētās lo-fi revolūcijas aizsācējiem. Viņa pirmie mājas studijas apstākļos ierakstītie kasešu demo kļuva par melomānu iecienītiem dārgumiem, un 1991. gadā Kalahans paraksta līgumu ar neatkarīgo mūzikas izdevniecību "Drag City".

Jaunā plate, kas ierakstīta kantri leģendas Vilija Nelsona "Spicewood" studijā, ir pirmais mūziķa ieraksts, kopš viņš pārcēlies uz jaunu dzīvesvietu Ostinā, Teksasā, iespējams, tādēļ dziesminieka neilona ģitāras stīgās jūtami kantri mūzikas elementi. Dziesmas ir maksimāli vienkāršas - akustiskā ģitāra un balss, tikai vietām iezogas klavieres, ko iespēlējusi kolēģe Džoana Ņusoma (Joanna Newsom), vai kāds bungu ritms, atgādinot šo to no Calexico vai Howe Gelb soloierakstiem.

Izdošanas datums 31.05.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu