Death Cab For Cutie "Plans" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bens Gibards (Ben Gibbard) un kompānija laiž klajā piekto studijas albumu kopš 1999. gada debijas - "Plans".

Death Cab For Cutie "Plans"

(Atlantic)

7/12

Death Cab For Cutie būtībā ir diezgan viduvēja amerikāņu indīgrupa, kuras pirmie divi albumi īpašu ievērību neguva. Tikai ar trešo ("The Photo Album") un īpaši ceturto plati ("Transatlanticism") puišiem izdevās nokļūt MTV rotācijā un lielajos topos.

Kas svarīgi, manuprāt, Death Cab For Cutie, visticamāk, nekļūtu par vienu no patlaban populārākajām neatkarīgajām rokgrupām, ja grupas līderis un dziesmu autors Bens Gibards 2003. gadā neiesaistītos projektā The Postal Service. Tajā darbojās DNTEL un Figurine cilvēks Džimijs Tamborello (Jimmy Tamborello), dziedātāja Dženija Luisa (Jenny Lewis) no grupas Rilo Kiley un pats Gibards. Projekta pagaidām vienīgā plate "Give Up" kļuva par vienu no 2003. gada lielākajiem atklājumiem, arī TVNET top50 versijā "Give Up" ierindojās pirmajā vietā.

"Kaut kad būs vēl viens [Postal Service] albums," atklāj Gibards. "Taču Džimijs un es esam tik ļoti aizņemti pašlaik, ka vismaz tuvākajā nākotnē nekas nav plānots. Taču tas būs, pagaidām gan vēl priekšā gara tūre ar Death Cab For Cutie."

Death Cab For Cutie "Plans"
Death Cab For Cutie "Plans" Foto: Publicitātes foto

Vai Death Cab For Cutie gaida tāds pats liktenis kā daudzas jaunās grupas, kas nonāk lielo izdevniecību zobos? Laiks rādīs. Pagaidām Death Cab For Cutie atzīmējas ar pieklājīgu albumu, kurā atrodami daži perspektīvi hitsingli.

Plate sākas ar elektriskajām ērģelītēm dziesmā "Marching Bands Of Manhattan", kas, manuprāt, ir viena no plates virsotnēm - pakāpeniski skaņdarbs attīstās, apaug ar perkusijām, otrajām un trešajām balsīm, līdz monotonais vokālais motīvs izgaist klavieru un ģitāru jūklī. Turpinājumā albuma pirmais singls "Soul Meets Body" uzkurina tempu, pievienojot klasisku aksutiskās ģitāras rifu un Gibarda eleganto "pa ra pa ra pa". Dīvaini, ka puišiem šis skaņdarbs likās salīdzinoši nekomerciāls, manuprāt, "Soul Meets Body" ir daudz smalkāks par gaidāmo otro singlu "Crooked Teeth".

"Summer Sun" ievada savdabīgu albuma lirisko daļu, kas šoreiz, šķiet, ir pārlieku izplūdusi un ilga. Tikai ar sesto hitu "Your Heart Is An Empty Room" albumā atgriežas dzīvība, tiesa, skaņdarbs ļoti atgādina kaut ko no Grandaddy "The Sophtware Slump" albuma materiāla. Diemžēl pēc minētā otrā singla "Crooked Teeth" albums ieslīgst jaunā liriskā purvā un vairs no tā neatgriežas.

Nav jau slikti, tomēr, manuprāt, Bena Gibarda dziesminieka un melodiķa talants spilgtāk izpaužas viņa blakusprojektos - sadarbībā ar "Styrofoam" vai lielisko "The Postal Service".

Izdošanas datums 30.08.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu