Craig David "The Story Goes" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienotās Karalistes r&b saldais "cukuriņš" Kreigs Deivids (Craig David) laiž klajā jaunu "sīrupūdeni", nu jau pēc skaita trešo studijas plati "The Story Goes".

Craig David "The Story Goes" (Warner) 5/12

Sākums padsmitniekam Kreigam Deividam bija pat visai cerīgs, melnīgsnējais jauneklis savā mūzikā apvienoja garage, two step un r&b elementus, kas dzirdami viņa debijas platē "Born To Do It". Seko atzinība arī no mūzikas kritiķu puses, iespēja izdot pirmo albumu Amerikā un pat sadarbība ar Stingu.

Diemžēl jau ar 2002. gada albumu "Slicker Than Your Average" Deivids atkāpjas no savdabīgā skanējuma un arvien vairāk pakļaujas valdošajam amerikāņu r&b. Tas pats jāsaka arī par jaunāko 24 gadus vecā dziedātāja albumu - tas ir atklāts mēģinājums vēlreiz iekarot Amerikas mūzikas tirgu.

Albums ir pilns ar bezjēdzīgiem mīlas stāstiem, šķidrām pārdomām par dzīvi, ballītēm naksnīgajos klubos, deju zālēm un skaistām lēdijām. Arī pirmā singla "All The Way" videoklipā Kreigs uzbāzīgi spekulē ar savu smaidiņu, neveiklajiem roku žestiem, kuriem būtu jākalpo kā patieso emociju indikatoram, un ļaujas Londonas klubu nakts šarmam.

Muzikāli gandrīz katrā dziesmā atrodamas klasiskas popmūzikas klišejas, bieži vien liekas, ka motīvs jau kaut kur dzirdēts... Kulminācija ir atklātais Beyonce "Crazy In Love" plaģiāts "Oh Oh, Oh Oh" dziesmā "Just Chillin''". Vai tiešām ar tik lētiem trikiem izdosies iekarot Ameriku? Gan jau, ka tieši ar tādiem tas varētu arī sanākt. Interesanti, ka plati palīdzējis producēt Marks Hils (Mark Hill), tas pats vīrs, kas atbildīgs arī par zvaigznes debijas disku.

Protams, ne viss albums ir zemē metams, vietām Deivids demonstrē lielisku melodiķa talantu, arī mākslinieka balss tembrs ir kļuvis nobriedušāks un baudāmāks. Taču kopējā plates koncepcija ir, manuprāt, greiza, katrā ziņā šādai "soul" mūzikai es nespēju noticēt.

Izdošanas datums 22.08.2005.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu