The Cinematic Orchestra «Every Day»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«The Cinematic Orchestra» ir kaut kas nedaudz vairāk nekā kārtējā lounge plate, kuru sameistarojis viens vai divi dīdžeji.

The Cinematic Orchestra «Every Day»

(Ninja Tune)

11/12

Šā projekta iniciators ir producents, multiinstrumentālists Džeisons Svinkojs (Jason Swinscoe), kas pieaicinot vairākus džeza mūziķus, licis tiem improvizēt uz semplētām bungām un basa. «Every Day» ir projekta otrais albums, ko izdod progresīvā ierakstu kompānija «Ninja Tune».

Ierakstā dzirdamā sievietes balss pieder slavenai džeza un gospeļa dziedātājai Fontelai Bass (Fontella Bass) (1940), kura pazīstama jau kopš 1960. gadiem un pēdējā laikā sadarbojusies ar savu vīru Lesteru Boviju (Lester Bowie) projektā «The Art Ansamble Of Chicago». Džeza mūzikas melomāniem šis nosaukums noteikti nav svešs.

Otrs ievērojamais viesmākslinieks šajā ierakstā ir Jamaikas izcelsmes britu hiphopa pārstāvis Roots Manuva.

Cinematic Orchestra «Every Day»
Cinematic Orchestra «Every Day» Foto: Publicitātes foto

Albumā ir septiņi skaņdarbi, kuru garums pārsniedz pat desmit minūtes. Stilistiski tajā saklausāms kaut kas no džeza, triphopa, «ambient», soula, elektronikas un filmu mūzikas. Viens no gada labākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums 28.05.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu