The Chap "Mega Breakfast"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Eksperimentāls, aristokrātisks elektroindīpoproks no Londonas - The Chap!

The Chap "Mega Breakfast"

(Lo Recordings)

10/12

Viens no šā gada ierakstiem, kas piesaistījis uzmanību ar pirmo klausīšanās reizi, turklāt ar katru jaunu - "nosēdies" apziņas ierakstu plauktiņā arvien pamatīgāk un neatgriezeniskāk - The Chap "Mega lielās brokastis"!

Šis Londonas kvintets, kura nosaukums aizgūts no britu džentlmeņu pareizas uzvedības žurnāla "Chap", savu pirmo albumu "The Horse" ierakstīja jau 2003. gadā, toreiz mūziķu rocībā bija tikai viens mikrofons un kasešu magnetofons, kurā viss iemūžināts. Pēc diviem gadiem seko otrais ripulis "Ham", ko par ļoti labu atzīst prestižais mūzikas izdevums "Wire". Un beidzot šogad, lielā mērā pateicoties muzikālo līdzinieku Hot Chip globālajiem panākumiem, šāda veida eksperimentāla popmūzika sāk gūt arvien lielāku ievērību. Atzīšos, ka neesmu vēl dzirdējis (to noteikti izdarīšu) nedz pirmo, nedz otro albumu, taču kolektīva jaunākais veikums "Mega Breakfast" ir satraucoši labs.

Paši puiši un viena meitene savā "myspace" lapā jauno albumu dēvē par "global smash-hit techno/R&B" albumu, tam atliek tikai piekrist - muzikāli šeit ir tik daudz ietekmju kā kāpostgalvai lapu. Tā pavisam virspusēji raksturojot, lai rastos aptuvens priekšstats, The Chap atrodas kaut kur starp Hot Chip, Air un Cornelius.

The Chap
Grupas sastāvā muzicē taustiņinstrumentāliste Klēra Houpa (Claire Hope), kas šobrīd devusies māmiņas atvaļinājumā, viņas vietu šobrīd ieņēmusi Berita Imiga (Berit Immig), pie bungām Kīts Dunkans (Keith Duncan), basģitārists Panoss Gikass (Panos Ghikas) un vokālists/ģitārists Johaness fon Vezsakers (Johannes Von Weizsäcker).

The Chap plati ar "They Have A Name" ievada spurains ģitāras rifs, Stravinska "orchestra hit" efekts un rečitējošs teksts, kuru papildina hiphopa bīts un dažādi dīvaini sampli. Sekojošais "Fun And Interesting" sākotnēji iesākas kā kāds Air ātrais skaņdarbs, taču beigu daļā pārvēršas episkā "spārksiskā" kakafonijā. "Caution Me" ir spocīgs 80. gadu ģitāru un agrīno Hot Chip bītu sakausējums, savukārt "Carlos Walter Wendy Stanley" klāt patīkami piezogas elegants meitenes vokāls.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 26.05.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu