Herbie Hancock "Possibilities" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilais džeza mūzikas pianists Herbijs Henkoks (Herbie Hancock), domāju, "pārsteigs" daudzus savas mūzikas cienītājus ar jauno studijas albumu "Possibilities".

Herbie Hancock "Possibilities" (Vector Recordings) 3/12

Sākotnēji arī es biju ieintriģēts, ka drīzumā gaidāms kas jauns no Henkoka. Viens no meistara iepriekšējiem studijas darbiem - elektroniskais "Future 2 Future" - pārsteidza ar novatorisku pieredzējušā (65) mūziķa muzikālā rokraksta pagriezienu.

Ar ko tikai savā ilgajā un sekmīgajā karjerā Henkoks nav spēlējis - Mailzu Deivisu, Donaldu Bērdu, Veinu Šorteru u.c. Viņš ieguvis lieliska un nopietna mūziķa reputāciju, saņēmis 10 "Grammy" balvas, būtībā Henkokam nekas vairs nav jāpierāda. Tomēr šogad izdotais "Possibilities" mani ir pamatīgi apmulsinājis.

Es nekad nevarēju iedomāties, ka Herbijs Henkoks kādreiz sadarbosies ar popmūzikas saldo meitenīti Kristīnu Agileru... Tieši tā - jaunais džezmeņa albums patiesībā ir popmūzikas ieraksts, gluži kā pirms dažiem gadiem ar tandēmu plati par sevi atgādināja Karloss Santana. Arī šajā diskā Henkoks, sēdēdams pie klavierēm, muzicē kopā ar jaunās paaudzes (ne tikai) zvaigznēm - saldo tumšmati Džonu Maijeru (John Mayer), jaudīgo britu pusaudzi Džosu Stounu (Joss Stone), dziesminieku Demianu Raisu (Damien Rice). No vecākās paaudzes - Polu Saimonu (Paul Simon), Eniju Lenoksu (Annie Lennox), Santanu, Stingu u.c.

Būtībā albums ir perfekti iesaiņota dāvana Ziemassvētkos kādai vientuļai sievietei (atvainojiet par klišeju) vai kādam mūzikas analfabētam, kas, izdzirdot vārdu Santana, uzreiz atzīs to par "īstu mantu". Tā jau ir, mūzika ir melodiska, izpildījums nevainojams, zvaigznes - spožas, taču šādu ierakstu es varētu sagaidīt, piemēram, no Noras Džounsas vai kāda salondžeza pianista, taču ne jau no leģendārā Henkoka.

Varbūt pēc pārsteidzošajiem "Crazy Frog" panākumiem (pamatā izmantota Henkoka tēma no filmas "Beverly Hills Cop" skaņu celiņa) britu topos, Henkoks sajutis, ka tiešām spēs iekarot arī popmūzikas olimpu. Kam gan tas viņam? ...nesaprotu.

Platē atrodama jauna Stinga dziesmas "Sister Moon" versija no plates "Nothing Like the Sun", Stīvija Vondera dziesmas "I Just Called To Say I Love You" kaverversija. Vienīgais instrumentālais skaņdarbs ir sadarbībā ar bijušo Phish ģitāras guru Treju Anasteisjo (Trey Anastasio).

Garlaicīgi!

Izdošanas datums 30.08.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu