Mikkel Metal "Victimizer"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no veidiem kā likt elektroniskām skaņām un monotoniem bītiem atdzīvoties ir paša radītāja balss integrēšana mūzikā.

Mikkel Metal "Victimizer" (Kompakt) 8/12

Dāņu mākslinieks Mikels Meldegārds (Mikkel Meldgaard) aka Mikkel Metal šo "triku" izmantojis ļoti veiksmīgi. Līdzīgi kā citi elektroniķi, arī Mikels nav īpaši piepūlējies, lai radītu pavisam jaunu muzikālo materiālu savam debijas ierakstam, to sakompilējot no agrāk izdotajām mazajām platītēm.

Mikels piedāvā interesantu daba (dub) un minimal tehno kokteili, ja skaņdarbā tiek izmantots taisns bīts, tad virsū tam pārklāti dabam raksturīgi dīleju tīkli, radot nedaudz spocīgu un dūmakainu vīziju. Ievadošais "Memories" balstās uz monotona taisna bīta, vienveidīga elektroniska sintezatora basa motīva, ko kopā salīmē Mikela čukstošā, efektiem blīvā balss, tuvākās asociācijas pat var meklēt Underworld pēdējo ierakstu virzienā un arī Ērlanda Oijes soloierakstos.

Atsevišķi skaņdarbi tomēr atkāpjas no šīs popmūzikas un daba formulas un akcentē vairāk tieši dabam raksturīgās dekorācijas, piemēram, "Lurlun" vai "Align".

Izdošanas datums 30.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu