Pixie Lott «Young, Foolish, Happy» (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20 gadus vecā britu popzvaigzne Piksija Lota (Pixie Lott) sava otrā albuma vajadzībām kopš šā gada janvāra bija ierakstījusi 70 kompozīcijas, no kurām platē «Young, Foolish, Happy» iekļautas 14. Vai tiešām atlasītas labākās, lasiet tālāk!

Pixie Lott «Young, Foolish, Happy»

(Mercury)

7/12

«Kas par daudz, tas par skādi,» šo popmūzikas zelta likumu, īpaši šajā informācijas laikmetā, lieliski saprot un praksē lieto kāda cita popzvaigzne - Barbadosas dīva Riana (Rihanna). Jaunnedēļ klajā nāks Rianas svaigākais albums, kurā iekļautas vien 11 dziesmas. Tikmēr Piksija, kas pirms diviem gadiem spilgti debitēja ar dziesmām «Turn It Up» un «Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)», pārdodot vairāk nekā miljons sava debijas ieraksta «Turn It Up» eksemplāru, šķiet, nomaldījusies savā 70 dažādu dziesmu jūrā.

Atgādināšu, ka Eseksas meitene Piksija Lota, īstajā vārdā Viktorija (Victoria Louise Lott), ir viena no retajām (blakus Katy B un Elaizai Dūlitlai) «tīrajām industrijas zvaigznēm», kas savu karjeru nesāka no augstākā punkta, proti, uz dažādu televīzijas šovu («X-Factor» u.c.) skatuves miljonu auditorijas priekšā, bet no zemākā punkta - ar smagu darbu. Piksijas debijas albuma izdošana prasīja četrus ilgus gadus.

Pixie Lott "Young, Foolish, Happy"
Pixie Lott "Young, Foolish, Happy" Foto: Publicitātes foto

2010.gadā ar mainīgiem panākumiem Piksija centās iekarot arī Amerikas tirgu un šā gada sākumā devās ierakstu studijā, lai rakstītu jaunu mūziku.

Rezultātā «Young, Foolish, Happy» sanācis diezgan saraustīts - Piksija centusies ar vienu kāju palikt pie sava debijas albuma skanējuma, ar otru spert soli kārotā Amerikas mūzikas tirgus virzienā. Viens no šādiem mēģinājumiem ir Rusko producētais (strādājis ar Britniju) aktuālais «What Do You Take Me For», kurā kā viesmākslinieks ar gaumīgu rečitatīvu dzirdams Bronksas hiphopa tandēma «Clipse» dalībnieks Pusha-T. Arī dziesmas video ir tradicionāls R&B klipu šablons. Eiropas tirgum acīmredzami mērķēts viegli dejiskais «All About Tonight», kas, manuprāt, ir viens no veiksmīgākajiem jaunā albuma skaņdarbiem (skat. video). To apliecina arī panākumi UKtop40.

Pārējās dziesmas var iedalīt divās grupās. Vidēja tempa popdziesmās ar vieglu soulmūzikas (Dafija, Eimija Vainhausa u.c.) piesitienu (piemēram, «Stevie on the Radio» mutes ermoņikas iespēlējis pats Stīvijs Vonders) un lēnās balādēs, kas diemžēl ir nomācošā pārsvarā un pamatīgi gremdē albumu. Īpaši neveiksmīga, manuprāt, ir dziesma «Dancing on My Own», kurā dzirdams pabriesmīgs producenta Martija Džeimsa (Marty James) rečitatīvs sliktāko 1990.gadu repa paraugu garā.

Lai arī šis nav spēcīgākais šā gada tradicionālās popmūzikas ieraksts, tas noteikti ir baudāmāks par jebkuru «X-Factor» konkursanta izdoto ierakstu, lai piedod man simpātiskās un visādi citādi talantīgās Šēras Loidas fani...

Izdošanas datums - 11.11.2011.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu