Laura Veirs «Year Of Meteors» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc lieliskā albuma «Carbon Glacier», kas TVNET top50 sarakstā 2004. gadā ierindojās augstajā 23. vietā, dziesminiece Laura Veirsa (Laura Veirs) atgriežas ar jaunu plati.

Laura Veirs «Year Of Meteors»

(Nonesuch)

10/12

Jaunajā «Year Of Meteors», ko Veirsa raksturo kā «ceļa albumu», atrodamas 13 jaunas dziesmas, kas tapušas «Carbon Glacier» albuma tūres laikā. Tās iemūžinātas gada sākumā kādā Sietlas studijā. Atšķiŗībā no iepriekšējiem mākslinieces veikumiem, jaunais materiāls vairāk tapis sadarbībā ar pavadošo grupu «The Tortured Souls» - Stīvu Mūru (Steve Moore - taustiņi), Karlu Blau (Karl Blau - bass, vokāls) un Eivindu Kangu (Eyvind Kang - vijole). Akustiskās solodziesmas tika pievienotas vēlāk.

«Carbon Glacier» ierakstā Laura Veirsa skāra Mobija Dika literārā darba tēmas, arī šoreiz māksliniece apdzied apkārtējās vides - jūras, debesu mijiedarbību, radot savdabīgas vizuālas afirmācijas.

Mūzikas kritiķi Lauras nedaudz infantilo vokālu salīdzina ar indī meitenes Lizas Feiras (Liz Phair) un dziesminieces Suzannes Vegas (Suzanne Vega) skaņu pasauli. Man gribētos šīm divām dāmām vēl piepulcēt Gillian Welch, Cat Power, Nina Nastasia, Jolie Holland un Mirah. Brīžos, kad ieskanas pilns instrumentu pavadījums, Veirsas mūzika sasaucas ar britu dziedātājas Betas Ortones (Beth Orton) daiļradi.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais albums sākas ar akustiskās ģitāras motīvu dziesmā «Fire Snakes», kas no akustiska skaņdarba iekrāsojas tā dēvētajā folktronica tonī, neuzkrītoša elektroniska ritma cilpa, manuprāt, ir teicams producentu triks. «Galaxies» iesākas ar nedaudz fūzētu ģitāru un ir viens no plates skaistākajiem skaņdarbiem, «Secret Someones» ievadošie akordi sasaucas ar kaut ko no «American Analog Set» vai «Sea And Cake», īpaši elegantas ir vibrofona iespēles. Vijoles tēmas pavadītais «Parisian Dream» varētu būt arī kāds Torijas Eimosas skaņdarbs. Pie plates pērlēm vēl būtu jāpiemin «Cool Water» un noslēdzošais «Lake Swimming».

Veiksmīgs turpinājums «Carbon Glacier» un viens no gada pretendentiem uz Top50. Iesaku!

Izdošanas datums 29.08.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu