Kanye West "Late Registration" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Gada gaidītākais hiphopa mūzikas ieraksts ir klāt! Kanje Vests šonedēļ laidis klajā jaunu studijas ierakstu "Late Registration".

Kanye West "Late Registration"

(Roc-a-Fella)

9/12

Kanje Vests (Kanye West) vēl pirms dažiem gadiem bija pazīstams kā Jay-Z un Ališas Kīzas (Alicia Keys) producents, pirms tam darbojies kā līdzproducents reperim Mase un The Madd Rapper. Pēc smagās autoavārijas 2002. gadā Vests sajuta aicinājumu kļūt par reperi un pagājušogad izdeva debijas plati "The College Dropout". Producenta smalkais rokraksts, soula mūzikas semplu izmantošana pacēla Kanji Vestu hiphopa olimpā. Ar viņu vēlējās strādāt visi...

Pēc neskaitāmu balvu un atzinību iegūšanas Vests kopā ar producentu Jon Brion ķērās pie jaunas plates ieraksta, kas šogad ir hiphopa mūzikas lielākais notikums.

Kritiķi gluži vai vienā balsī jauno "Late Registration" dēvē par gada labāko hiphopa albumu, visticamāk, ja runājam popmūzikas kategorijās, tā tas varētu arī būt.

Būtībā jaunais albums turpina debijas ieraksta veiksmīgās formulas izmantošanu, platē piedalās vesela plejāde viesmākslinieku - r&b dīva Brendija (Brandy), kolēģis Jay-Z, aktieris Džeimijs Fokss (Jamie Foxx), rokeris Edams Levins ("Maroon 5"), The Game, Cam''ron, Common, Nas u.c.

Protams, arī semplu klāsts ir bagātīgs - pirmkārt jau jāmin Šērlijas Beisijas (Shirley Bassey) miljonu vērtais muzikālais fragments "Diamonds Are Forever" (manuprāt, šis nav tas labākais albuma hits) un nelaiķa Kērtisa Meifīlda (Curtis Mayfield) ģeniālā "Move on Up" pūšamo instrumentu sekcijas motīvs. "Gone" iesākas ar semplu no Otisa Redinga (Otis Redding) 60. gadu soula arhīviem.

Savos tekstos Vests nekautrējas runāt arī par politiskām tēmām, protams, netrūkst arī pašslavinošu paziņojumu, ka viņš, lūk, esot hiphopa mūzikas vienīgais vilcējspēks un cerība, taču kopumā 28 gadus vecais mākslinieks ir radījis teicamu, brīžiem gan pārlieku nopulētu un pieglaustu "meinstrīma" hiphopa plati. Mans favorīts - "Drive Slow".

Izdošanas datums 30.08.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu