Ol' Dirty Bastard "Osirus: The Official Mixtape" (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāgājušā gada novembrī negaidīti aizsaulē aizgāja viens no leģendārās "Wu Tang Clan" apvienības spilgtākajiem reperiem - Ol' Dirty Bastard. Mākslinieka pēcnāves analīzes uzrādījušas kokaīna un spēcīga pretsāpju līdzekļa tramadola esamību organismā, tieši spēcīgo narkotiku un medikamentu vienlaicīga lietošana izraisījusi nāvi.

Ol'' Dirty Bastard "Osirus: The Official Mixtape" (JC/Sure Shot) 7/12

Kā jau tika solīts, ODB īsi pirms nāves ierakstītais albums šogad ieraudzījis dienas gaismu. Tomēr šis "Osirus: The Official Mixtape" esot vēl tikai ievads tam, kas sekos vēlāk, proti, mūzikas izdevniecība "Roc-A-Fella" drīzumā plāno izdot "īsto" ODB pēcnāves albumu.

Plate sākas ar klasisku Gang Starr dīdžeja Premier producētu skaņdarbu "Pop Shots". Turpinājumā "Dirty Dirty" pulsē pietiekoši tradicionālā bītā ar vairākkārt paātrinātu sievietes vokāla semplu piedziedājumā. Ierakstā blakus ODB savas rīmes skaita un piedalās vairāki viesmākslinieki - bītboksa meistars Rahzel (The Godfather Of Noize), Ghostface, Baby Sham un Jae Millz. Skaņdarbā "Stand Up" dzirdams, šķiet, ODB slavenākā hita "Got Your Money" sempls Kelis izpildījumā.

Daudzi mūzikas kritiķi jau nodēvējuši albuma muzikālo materiālu par visai vāju, uzsverot, ka izmantotie hiphopa bīti ir vecmodīgi un neinteresanti. Arī saturiski Ol'' Dirty Bastard neskopojas ar kolorītiem "smagā gala" epitetiem. "Who Can Make It Happen ..." sākas ar mākslinieka pieteikumu: "This is Dedicated to All You Bitches!"

Tomēr atšķirībā no daudziem jaunizceptiem hiphopa gangsteriem ODB ir piedzīvojis uz savas ādas gluži vai visu, par ko "sapņo" un vienlaicīgi cer nepiedzīvot katrs sevi cienošs nigga, - nabadzību, atkarību no narkotikām, smagu bērnību, tiesu darbus, cietumu utt. Gaidīsim ODB "īsto" pēcnāves albumu ...

R.I.P. Ol'' Dirty Bastard!

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu