Squarepusher "Do You Know Squarepusher?"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Squarepusher jeb īstajā vārdā Toms Dženkinsons (Tom Jenkinson) ir viens no ievērojamākajiem 90. gadu elektroniskās mūzikas projektiem.

Squarepusher "Do You Know Squarepusher?" (Warp) 9/12

Būdams liels džeza mūzikas cienītājs, viņš savdabīgā veidā spēj savienot divas it kā atšķirīgas muzikālās pasaules, īpaši šī džeza un elektronikas mūzikas sintēze jūtama viņa 1998. gada albuma “Music Is Rotten One Note”. Divus gadus vēlāk ieraksts “Go Plastic” sākas ar kaut ko pilnīgi citu, ko varētu pat atskaņot kādā no deju zālēm, jāatzīst, ka tikai līdz pusei, kur vēlāk skaņdarbā iezogas Dženkinsona eksperimentētāja gars un padara mūzikas ritmu dejām apgrūtinošu.

Arī jaunais mākslinieka veikums ir nedaudz atšķirīgs no saviem priekšgājējiem, tas sevī daļēji apvieno Squarepusher raksturīgos lauzītos ritmus, jungle, drum’n bass, drill’n bass muzikālos eksperimentus. Albums sastāv no diviem kompaktdiskiem: studijas ieraksts un koncerta ieraksts Japānā, kur autors spēlē muzikālo materiālu ne tikai no jaunā albuma.

“Do You Know Squarepusher?” izskan ar klasisko Joy Division dziesmu “Love Will Tear Us Apart”, kurā, manuprāt, Dženkinsons ir spējis saglabāt oriģinālam raksturīgo muzikālo atmosfēru.

Izdošanas datums 30.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu