Dj Spooky "Optometry"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaņu kolāža, ko piedāvā DJ Spooky, ir ļoti krāsaina, ietverot sevī džezu, elektroniku, triphopu - kaut ko no amerikāņu komponista Stīva Reiha (Steve Reich) minimālisma un akadēmiskās mūzikas majestātiskuma.

Dj Spooky "Optometry" (Thirsty Ear) 11/12

DJ Spooky, īstajā vārdā Paul D. Miller, ir viens no pirmajiem dīdžejiem, kuru mūzikas kritiķi atļāvās nodēvēt par "Mākslinieku". Viņa muzikālās intereses ir apbrīnojami plašas, sākot no hiphopa pionieri Grandmaster Flash, beidzot ar akadēmisko Arvo Pērtu.

“Optometry” iesākas ar Viljama Pārkera (William Parker) basa līniju un Džo Makfī (Joe McPhee) alta saksofonu skaņdarbā “Ibid, Desmarches, Ibid”. Turpinājums ir vairāk nekā interesants - iesemplētas stīgas, dzīvās bungas, ritmu maiņas utt. Tāds varētu izklausīties nākotnes džeza mūzikas modelis. Protams, DJ kā līdzvērtīga mūziķa izmantošana džezā nav nekas jauns, tas ir atrodams kaut vai Uri Caine vai Medeski Martin & Wood pēdējos ierakstos.

“Optometry” tomēr balstās uz nedaudz citiem muzikālajiem principiem – DJ Spooky ir centrālā radošā figūra, ap kuru džeza mūziķi būvē savu skaņu pasauli. Izcils ieraksts, kura nozīme laika gaitā noteikti augs.

Izdošanas datums 09.07.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu