Caribou «The Milk Of Human Kindness»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Mākslinieks Dens Sneits (Dan Snaith), kas vēl nesen bija pazīstams kā projekta «Manitoba» autors, šogad atgriežas ar jaunu skatuves vārdu - «Caribou».

Caribou «The Milk Of Human Kindness»

(Leaf/Domino)

10/12

Vēl pavisam nesen projektam «The Postal Service» sanāca domstarpības ar ASV Pastu par nosaukuma autortiesībām un tā izmantošanu. Šoreiz Dens Sneits, plašāk pazīstams kā Manitoba, saķēries ar kādu vecu pankrokeri vārdā Handsome Dick Manitoba, kurš uzstājis, lai nosaukums tiktu mainīts. Patiesībā minētais 70. gadu pankroka grupas «The Dictators» dalībnieks nav izdevis nevienu ierakstu ar vārdu Handsome Dick Manitoba vai «Manitoba». Tomēr... miera labad Dens Sneits pārdēvējis sevi par Caribou.

Atgādināšu, ka 2003. gadā Manitoba izdeva kritiķu atzīto «Up in Flames», pirms tam Sneits 2000. gadā bija izdevis vēl vienu plati. Būtībā Caribou jauno veikumu varētu dēvēt par «Manitobas» trešo plati, kaut mūzikas veikalos šis nosaukums tagad jāmeklē pie burta C.

Caribou "The Milk Of Human Kindness"
Caribou "The Milk Of Human Kindness" Foto: Publicitātes foto

Strādādams pie šīs plates, Sneits esot aktīvi klausījies hiphopa (Madlib) un krautroka ierakstus, vācu krautroka meistaru Neu! klātbūtne īpaši jūtama septiņu minūšu garajā «A Final Warning», savukārt hiphopa bīti jūtami «Lord Leopard» un «Pelican Narrows». Vietām «Caribou» ieskanas kaut kas no «Beta Band» («Hello Hammerheads»), kaut kas no DJ Shadow eksperimentiem.

Mūzikas kritiķi jau nodēvējuši «The Milk Of Human Kindness» par vienu no gada spēcīgākajiem ierakstiem. Manuprāt, «Caribou» ir smalki spējis apvienot savā mūzikā pēdējo 30 gadu mūzikas vēsturi, veiksmīgi izmantojot elektroniskos un akustiskos izteiksmes līdzekļus. Tiesa, plate nav uztverama ar pirmajām klausīšanās reizēm, tā prasa iedziļināšanos un laiku, taču rezultātā «The Milk Of Human Kindness» pierāda, ka ir augstas raudzes skaņu ieraksts.

Izdošanas datums 18.04.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu