Goldfrapp «Black Cherry»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Godlfrapp otrais studijas ieraksts «Black Cherry» piedāvā klausītājam nedaudz atšķirīgu grupas skanējumu no 2000. gada atmosfēriskā un kristālsmalkā «Felt Mountain».

Goldfrapp «Black Cherry»

(Mute) 9/12

Dziedātājas Alisones Goldfrapas (Allison Goldfrapp) un programmētāja Vila Gregorija (Will Gregory) muzikālie meklējumi šoreiz liek daļēji ierindot grupu starp jaunajiem sintpopa kustības atdzimšanas interpretētājiem, līdzīgi kā Black Box Recorder, Ladytron un Erland Oye. Pirmie projekta mēģinājumi šajā virzienā ir dzirdami debijas albuma bonus celiņā «Physical», kas ir 80. gadu Olivia Newton-John skaņdarba versija.

Godlfrapp jaunais ieraksts balansē starp aktīviem elektroniskiem 80. gadu bītiem un liriskām lēnām kompozīcijām, starp kurām viena no labākajām, manuprāt, ir albuma tituldziesma «Black Cherry». Diemžēl vairāk nav saklausāms elektriskās vijoles savdabīgais tonis, kas bija raksturīgākā un interesantākā grupas pirmā ieraksta iezīme, kā arī iztrūkst Ennio Morricone un John Barry filmu mūzikas izteiktā ietekme.

Foto: Publicitātes foto

Albuma pirmais singls «Train», kura pamatā izmantots analogā sintezatora dūcošais tembrs, precīzi raksturo ieraksta kopējo muzikālo virzienu. Arī Alisones Goldfrapas vizuālais tēls ir kļuvis daudz pavedinošāks, ārišķīgāks un erotiskāks.

Alisone Goldfrapa nav jaunpienācēja mūzikas pasaulē, jau 1995. gadā viņa piedalījusies sava paziņas Tricky ierakstā, kā arī vēlāk sadarbojusies ar Orbital un Add N To X, vēlāk iepazinusies ar līdzīgi muzikāli domājošo komponistu Vilu Gregoriju un kopīgi izveidoja Godlfrapp.

Diemžēl brīžiem pārņem sajūta, ka Godlfrapp ir atsvešinājušies no sava klausītāja, par kādu uzskatīju arī sevi.

Izdošanas datums: 28.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu