Josh Rouse «Nashville» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu dziesminieks Džošs Rouzs (Josh Rouse) nāk klajā ar piekto studijas ierakstu «Nashville», kas veltīts viņa dzimtajai pilsētai.

Josh Rouse «Nashville»

(Rykodisc)

10/12

Diemžēl 2004. gadā Rouzs izķīrās no sievas un pārvācās uz dzīvi Spānijā, dziedātāja jaunākais albums ir savdabīgs veltījums izjukušajai laulībai un dzimtajai Nešvilai.

Mākslinieka vieglo akustisko skanējumu var dēvēt par savdabīgu The Smiths un Raiena Adamsa (Ryan Adams) sintēzi. No leģendārās Mančestras grupas Rouzs aizguvis melodiju rakstīšanas mākslu (īpaši izcilajā «Winter In The Hamptons»), savukārt no alt. country ģēnija - balsi un kantrī aranžējumus.

Josh Rouse "Nashville"
Josh Rouse "Nashville" Foto: Publicitātes foto

Klausoties plati atkal un atkal, tā labprāt ieguļas prātā, sadzīvojot ar steidzīgo un bieži vien stresaino apkārtni. Ierakstam piemīt kaut kas no Amerikas nepārredzamo lielceļu burvības, kaut kas no jaunības nostalģijas un vientulības. Rouzs izmanto vienkāršus, bet, manuprāt, ļoti gudrus un smalkus aranžēšanas trikus - slide ģitāra, mutes harmonikas, Beach Boys vokālās fona partijas... Atzīšos, ka platei varētu dot vēl augstāku vērtējumu, taču tādējādi riskētu kļūt pārlieku subjektīvs.

Nav brīnums, ka «Nešvilas mafijas» Lambchop līderis Kurts Vāgners nodēvējis Džošu Rouzu par savu mīļāko dziesminieku. Abi mākslinieki pat ierakstījuši vienu kopīgu skaņuplati.

Īpaši rekomendēju «smitisko» «Winter In The Hamptons»!

Izdošanas datums 22.02.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu