Sharon Jones and the Dap-Kings "Naturally"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Vai arī soulmūzikā notiek kārtējā atgriešanās pie saknēm?

Sharon Jones and the Dap-Kings "Naturally"

(Daptone)

10/12

90. gadu vidū kā atbilde salkanajam amerikāņu R&B kļuva neosoula kustība ar D''Angelo, Eriku Badu, Lorinu Hilu priekšgalā. Šie mākslinieki tieši smēlās iedvesmu no soulmūzikas zelta fondiem 60. un 70. gados, pievienodami tam klāt hiphopa elementus.

Taču dziedātāja Šārona Džounsa (Sharon Jones) iet vēl tālāk, proti, viņas mūzika izklausās ierakstīta gluži vai pirms 35 gadiem. Jau 2002. gada debijas platē "Dap-Dappin'' With Sharon Jones & the Dap-Tones" māksliniece un viņas pavadošā grupa piedāvāja tīru un autentisku "vecās skolas" fanku. Šogad retro izdevniecības "Daptone" paspārnē klajā laists vairāk uz soulmūziku orientētais otrais albums "Naturally".

Izrādās, Džounsa nav nekāda iesācēja. Dzimusi 1956. gadā Augustas pilsētā ASV, dziedājusi baznīcas korī un kopš 14 gadiem katru svētdienu baznīcā spēlējusi ērģeles. Šo nodarbi viņa vēl nav atmetusi arī šobrīd. Drīz Džounsa savas spēcīgās balss dēļ piedalās dažādos sesiju ierakstos deju mūzikas platēm, līdz viņu uzaicina pie sevis retro fanka izdevniecība "Desco". Vēlāk māksliniece pāriet uz "Daptone" uz izdod debijas plati.

Jaunais albums iesākas ar satriecošo "How Do You Let A Good Man Down", kas pulsē gluži vai Stīvija Vondera dziesmas "Higher Ground" ritmā. Skanējums ir autentisks, teju vai neticas, ka "Naturally" ir 2005. gada ieraksts. Sekojošais "Natural Born Lover" izmanto tradicionālu fanka štrihu, proti, burtu deklamāciju - "He''s an N.B.L. and a T.C.B.". Seko balāde ar Lī Fildsu (Lee Fields), kurā tiek risinātas ģimenes problēmas - vīrietim tiek nozagts auto un viņš atgriežas pie savas sievietes, kuru bija pametis...

Albumā iekļauta arī veca Vudija Gatrija (Woody Guthrie) dziesmas "This Land Is Your Land" jauna versija ar skumīgu pūtēju grupas ievadu un ainavisku mūzikas sajūtu turpinājumā. "Your Thing Is A Drag" ir tradicionāls numurs 60. gadu soula tradīcijās, kas turpina tolaik populāro dziesmu nosaukumu tēmu - "It''s My Thing", "It''s Your Thing", "It''s Our Thing", "Do Your Thing" u.tml. Plati noslēdz sirdi plosoša balāde "All Over Again". Neticami...

Izdošanas datums 25.01.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu