Diana Krall "From This Moment On" (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja nezini, ko lai Ziemassvētkos dāvina savai mammai, vecākajai māsai vai tantei, dodies uz tuvāko mūzikas veikalu un palūdz, lai tev iesaiņo jaunāko džeza izpildītājas Dianas Krolas (Diana Krall) plati.

Diana Krall "From This Moment On"

(Verve)  

9/12

"From This Moment On" ir desmitais kanādiešu džeza dziedātājas studijas darbs, kas seko 2004. gada (ja neskaita pagājušā gada "Christmas Songs "). Lai iedrošinātu jūs vēl vairāk, piebildīšu, ka šis jaunais ieraksts nominēts 2007. gada "Grammy" balvai labākā džeza albuma kategorijā.

"The Girl In The Other Room" tapis ciešā sadarbībā ar Krolas laulāto draugu - postpanka ikonu Elvisu Kostello (Kostello kopā Kralu toreiz sarakstīja septiņas kompozīcijas, pievienojot Toma Veitsa, Krisa Smitera un Džonija Mitčelas dziesmu jaunklātas versijas), bet jaunajā platē Krala atgriežas pie džeza standartiem un to dara iespaidīga bigbenda pavadībā. Turklāt mūzikas raksturs ir mainījies no apcerīga, liriska salondžeza uz vitālu un "svingojošu" garastāvokli, to, šķiet, veicinājis fakts, ka 41 gadu vecā Krala un 52 gadus vecais Kostello gaidījuši savu pirmo kopīgo mazuli (6. decembrī izrādās jau piedzimuši dvīņi).

"Šis albums sakrīt ar manas dzīves laimīgāko laiku. Es domāju, ka tas ir ļoti jūtams mūzikā - tas atspoguļo manas sajūtas, prieku, ko es esmu saņēmusi savā laulībā un ģimenē un ceru saņemt arī turpmāk," komentē pati dziedātāja.

Krolas pavadošais sastāvs ir elitāri džeza mūziķi - Clayton-Hamilton Jazz Orchestra: bundzinieks Džefs Hamiltons (Jeff Hamilton), alta saksofonists Džefs Kleitons (Jeff Clayton) un basģitārists Džons Kleitons (John Clayton). Tieši Džons Kleitons ir arī atbildīgs par visiem dziesmu aranžējumiem. Albuma producents ir Tomijs Līpuma (Tommy LiPuma), kas savulaik strādājis ar Mailzu Deivisu (Miles Davis) un The Yellowjackets.

"From This Moment On"
"From This Moment On" Foto: Publicitātes foto

Kopumā lieliska atslodzes, fona mūzika.

Izdošanas datums 19.09.2006.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu