Al Green «Everything's ok» (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no 70. gadu "zelta soula" mūzikas pēdējiem mohikāņiem Als Grīns (Al Green) nāk klajā nu jau ar otro laicīgās mūzikas plati pēdējo 30 gadu laikā. "Everything's ok" seko pirms diviem gadiem iznākušajam "I Can’t Stop».

Al Green «Everything»s ok« (Blue Note) 10/12

Ar ko lai sāk... Ja esat pazīstams ar 70. gadu »soul« mūziku - Marvinu Geiju, Stīviju Vonderu, Bobiju Vomaku, Bilu Vitersu u.c., tad Ala Grīna vārds jums nebūs svešs. 70. gadu sākumā Als bija sasniedzis superzvaigznes statusu - iedomājieties Ašeru (Usher) šodienas kontekstā.

Trīsdesmit gadus Als Grīns bija novērsies no laicīgās popmūzikas, tā vietā dziedādams savā Memfisas baznīcā gospel mūziku. Beidzot mākslinieka talanta un fascinējošās balss cienītāji ir sagaidījuši Ala otro atnākšanu - pēc 2003. gada »I Can’t Stop» šis ir jau otrais Grīna studijas albums ar kaismīgām un jutekliskām soulmūzikas pērlēm (80. gadu beigās un 90. sākumā Grīns jau mēģināja izdot laicīgās mūzikas ierakstus, taču tie neguva lielu ievērību). Interesanti, ka 1995. gadā dziedātājs tika uzņemts Rokenrola slavas zālē.

Protams, protams, šie jaunie ieraksti nestāv līdzās 70. gadu šedevriem, taču minētais «Everything»s ok« ir interesants ar to, ka Grīns atkal apvienojies ar »zelta laikmeta« producentu Villiju Mičelu (Willie Mitchell). Tas jūtams arī plates skanējumā. Tituldziesma, kas ievada plati, ir gluži kā no »vecajiem, labajiem« arhīviem...

Platē atrodama arī slavenās kompozīcijas »You Are So Beautiful« kaverversija, kas plašāk pazīstama Džo Kokera izpildījumā. Vienkārši labi!

Ala Grīna labāko albumu vērtējums:

»Gets Next to You« (1971) - 9/12 »Let’s Stay Together« (1972) - 12/12 »I«m Still in Love With You» (1972) - 11/12 «Call me» (1973) - 11/12 «Al Green Explores Your Mind» (1974) - 10/12 «Al Green Is Love» (1975) - 10/12

TVNET CD apskats:

Izdošanas datums 15.03.2005.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu