Top10: TVNET gada pop sīrups - labākās popdziesmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video
References: API SITE

Varbūt dažiem «TVNET Mūzika» lasītājiem radies priekšstats, ka šeit par roku un klasisko mūziku vien raksta. Tā gluži nav. Džastina Bībera, Kešas un Lēdijas Gāgas radošās gaitas šogad plaši atspoguļotas TVNET ziņās. Mēs rūpīgi sekojam mūzikai, kas iekaro popmūzikas topus (tam katru nedēļu veltīts iknedēļas topu apskats), un labi zinām, esam lieliski informēti, kas ir aktuāls un «karsts». Tādēļ, lūk, «TVNET Mūzika» versija par labāko un saldāko popmūzikā šā gada topos (un ne tikai). Iepriekš gan atvainojamies Bībera faniem, ka neviena no kanādiešu meiteņu mīluļa dziesmām nav iekļauta šajā top10. Mierinājumam - viņa draudzene Selēna Gomesa gan šajā sarakstā būs atrodama. Lai sīrups līst!

Lai cik liels kārdinājums šajā sarakstā bija iekļaut arī kādus vairāk rokorientētus skaņdarbus, šoreiz galvenokārt koncentrējāmies uz mūsdienu Top40 valdošo popmūziku, kurā iezagušies atsevišķi elektroniskās mūzikas, hiphopa un deju mūzikas elementi.

Far East Movement «Rocketeer» (ar Ryan Tedder no «One Republic»)

Topu (bez noteiktas secības) sākam ar dziesmu, kas ASV izdota 2010.gada nogalē, bet Eiropā savu uzvaras gājienu sāka tikai šogad (oficiāli singls Apvienotajā Karalistē izdots 21.02.).

2003.gadā izveidotā elektrohopa apvienība «Far East Movement» kopš sava trešā studijas albuma «Free Wired» turpina arvien uzstājīgāk gozēties dažādos mūzikas topos. Pirmais lielais izrāviens notika ar dziesmu «Like a G6», kurā dzirdama arī 22 gadus vecā amerikāņu dziedātāja Deva (Dev), tomēr visā pasaulē pazīstami puiši kļuva ar dziesmu «Rocketeer», kurā piedziedājuma daļu ieskaņojis hitu meistars Raiens Teders no «One Republic». Dziesmai savu pirkstu pielicis arī «Grammy» balvas laureāts Bruno Marss.

Charli XCX «Stay Away»

Popmūzika, ko piedāvā 19 gadus vecā britu dziedātāja Charli XCX, ir uz mata tāda kā 1980.gados («Stay Away» ļoti atgādina veco labo T'Pau «Heart And Soul»). Varbūt tieši 2012.gadā šāds skanējums atgriezīsies arī topos. Šogad šis («Stay Away») ir viens no gaumīgākajiem popmūzikas ierakstiem.

T'Pau "Heart And Soul"

Charli XCX - Stay Away by This Is Music

Kreayshawn «Gucci Gucci»

22 gadus vecās Kreayshawn (Natassia Gail Zolot) singls «Gucci Gucci» ir viena no šā gada lipīgākajām ledenēm. Piedziedājums darbojas kā mantra:

Gucci Gucci, Louis Louis, Fendi Fendi, Prada. Basic bitches wear that shit so I don't even bother

DEV «In My Trunk»

«Far East Movement» kontekstā minētā Deva, īstajā vārdā Devina Stāra Teilsa (Devin Star Tailes) šogad laidusi klajā pirmo soloalbumu «The Night the Sun Came Up». Viss albums ir pilns ar potenciāliem singliem, no kuriem prātā paliekošākais ir viegli erotiski rečitējošais «In My Trunk». Pieminēšu, ka Deva kā viesvokāliste dzirdama vairākos populāros top40 skaņdarbos - «She Makes Me Wanna» (JLS), «Who's That Boy» (Demi Lovato) u.c.

DEV - In My Trunk (HD) NEW Lyrics+Download by HOOPE___

Katy B ft Ms Dynamite «Lights on»

Mūsdienīgi dabstepa, drum'n'bass un «UK funky» bīti šogad iekarojuši Apvienotās Karalistes topus 22 gadu vecās Keitijas Bī (Katy B) izskatā. Pati Keitija, īstajā vārdā Ketlīna Brīna (Kathleen Brien), dzimusi santehniķa un pasta darbinieces ģimenē, uzaugusi Londonā. Jau astoņu gadu vecumā piedalījusies konkursā par vietu kādā bērnu mūziklā. 14 gadu vecumā Keitija iestājās progresīvajā «BRIT» skolā, kurā klasi augstāk mācījušās Adele un «Jessie J». Keitijas klasē, starp citu, bija jaunais elektroniķis Džeimss Bleiks (James Blake).

Blakus Keitijai dziesmā dzirdama arī R&B dziedātājas Niomi Maklīnas-Deilijas (Niomi McLea-Daley), plašāk pazīstamas kā «Ms. Dynamite», balss.

Ronika «Forget Yourself»

«Squarepusher» fane Ronika no Notinghemas ir vēl viena no 1980.gadu popmūzikas estētikas lāpnesēm. Dziesmā «Forget Yourself» jūtams agrīnais Madonnas pieskāriens. Kopā Charli XCX šīs meičas varētu nākamgad paveikt lielas lietas.

Ronika - Forget Yourself by ronika

Selena Gomez & The Scene «Love You Like a Love Song»

Džastina Bībera draudzene. Lieliska Disneja kanāla aktrise, laba dziedātāja ... ko lai vēl piebilst? Ja «Love You Like a Love Song» iedziedātu, piemēram, Kailija Minoga, tad šis būtu šā gada populārākais grāvējs.

Rihanna «You Da One»

Pēdējos savos albuma apskatos neesmu slēpis savas simpātijas pret šo Brabadosas R&B darbaholiķi. Riana ir šobrīd numur 1, un jaunā albuma ievadošais «You Da One» nākamgad dārdēs visos iespējamos komercradio.

Wretch 32 «Unorthodox» (ar Example)

Ja kāds samplē «The Stone Roses», es nevaru palikt vienaldzīgs. Turklāt šī dziesma ir viens no populārākajiem Top40 singliem šogad Apvienotajā Karalistē.

Frank Ocean «Novacane»

Jau pagājušogad viscaur komercializētajā R&B mūzikā ienāca jaunas, nebijušas vēsmas. Jāmin kaut vai filosofijas studenta Toma Krela (Tom Krell) spokainais lo-fi R&B projekts «How to Dress Well» un Džaneles Monē (Janelle Monae) spožā indie soul vai «android pop» debija, kurā sakausēti dažādi šķietami nesavienojami žanri.

Žanru sintēze R&B mūzikā turpinās arī šogad. Izdots «The Weeknd» ieraksts un arī šis Frenka Oušena (Frank Ocean), īstajā vārdā Christopher «Lonny» Breaux ieraksts «Nostalgia, Ultra», kurā Oušens dzied pa virsu eklektrizētiem pazīstamu dziesmu pavadījumiem (Coldplay «Strawberry Swing», MGMT «Electric Feel», The Eagles «Hotel California» u.c.).

Frank Ocean - Novacane by ArtistiqMynd

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu