Charlotte Hatherley «Grey Will Fade» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nu jau pirms kāda laiciņa klajā nācis grupas Ash ģitāristes Šarlotes Heterlijas (Charlotte Hatherley) pirmais soloalbums «Grey Will Fade».

Charlotte Hatherley «Grey Will Fade»

(Double Dragon)

8/12

Vasaras karstumā plate pēc vienas noklausīšanās reizes krita aizmirstībā, taču, gadam tuvojoties beigām, šis ieraksts, manuprāt, tomēr ir pelnījis kaut nelielu ievērību. Patiesībā tas pat ir ļoti klausāms…

Pirmais albuma singls "Kim Wilde" dienas gaismu ieraudzīja jau 2. augustā, internetā tas bija pieejams mēnesi agrāk. Tas savulaik jau ticis izdots kā "Ash" dziesmas "There"s A Star" b-puse. Klausītāju reakcija bija ļoti pozitīva, un tas lika Šarlotei aizomāties par veselas soloplates ierakstu. Neskatoties uz aktīvo solodarbību, māksliniece uzsvērusi, ka tomēr nedomā pamest "Ash". "Grey Will Fade" ierakstīts Losandželosā producenta Erika Djū Feldmana vadībā, kas savulaik muzicējis grupā Captain Beefheart's Magic Band. Ierakstu sesiju starplaikos meitene pat paguvusi iedziedāt pavadošo balsi zviedru rokeriem International Noise Conspiracy.

[bl]

Manuprāt, atšķirībā no šā gada smagnējā Ash studijas veikuma, Šarlotes platē «Grey Will Fade» kūsā pozitīva un uzmundrinoša enerģija. Dziesmas ir satriecoši melodiskas un harmoniskas, aizgūstot labāko no The Breeders, Lush, Belly un tiem pašiem Ash. Plates otrais singls «Summer» ir klasisks indie roka hits ar plaukstiņām piedziedājumā un «Supergrass» klavieru akordiem. Tikai piektais diska treks «Down» parāda Šarlotes lirisko pusi – lieliska un melodiska indie balāde. Manuprāt, vienīgais vājais albuma skaņdarbs ir psihedēliski tendētais «Stop», kas izlec no kopējā konteksta.

Tie, kas noilgojušies pēc tradicionāla un melodiska 90. gadu indī poproka, esmu pārliecināts, ka «Grey Will Fade» noturēs jūsu uzmanību vismaz vienu nedēļu.

Izdošanas datums 16.08.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu