Carla Bruni "No Promises" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Savulaik slavena un pat nedaudz skandaloza (publisku mīlas romānu dēļ) modele Karla Bruni (Carla Bruni Tedeschi) pievērsusies popmūzikas karjerai un izdevusi jau otro soloalbumu.

Carla Bruni "No Promises"

(Naive)

8/12

Itāļu/franču izcelsmes skaistule savu pirmo plati "Quelqu un m a dit" (iedziedātu tikai franču mēlē) izdevusi 2002. gadā, to producēja populārās franču rokgrupas "Telephone" dalībnieks Luiss Bertinjaks (Louis Bertignac). Šā gada veikums "No Promises" ieskaņots angliski, un tajā izmantoti klasisku dzejnieku (William Butler Yeats, Emily Dickinson u.c.) teksti.

Bruni dzimusi 1968. gadā Itālijā, taču kopš piecu gadu vecuma dzīvo Francijā. Būdama kāda itāļu riepu ražotāja atvase, Bruni nekad nav strādājusi "īstu" algotu darbu. Pusaudžu gados meitene pievērsās modeles karjerai un 1988. gadā kļuva par vienu no 20 vislabāk apmaksātajām modelēm. Tabloīdu slejās Bruni regulāri nokļuva savu kaislīgo mīlas romānu dēļ - jāmin attiecības ar tādām rokzvaigznēm kā Miks Džegers, Eriks Kleptons, magnātu Donaldu Trampu, aktieriem Kevinu Kostneru, Vincentu Perezu u.c. Bruni vēlāk apprecējās ar bijušo rakstnieces Žustīnes Levī vīru Rafaelu Enthovenu, 1998. gadā pameta modes industriju un pievērsās šansonam.

Nevar noliegt, ka Bruni mazliet piesmakušais balss tembrs kopā ar dziesmām franču valodā jau vien rada īpašu noskaņu, protams, līdz Šarlotes Geinsbūras muzikālajām virsotnēm (Albums ) Bruni vēl diezgan tālu, kaut gan - ja Bruni tāpat kā Šarlotei palīdzētu Air puiši, Džārviss Kokers un Neils Henons, tad, iespējams, es ņemtu savus vārdus atpakaļ. Manuprāt, pirmais Bruni albums bija tomēr veiksmīgāks, pie vainas, visticamāk, franču valodas īpašais šarms ... protams, arī angliski (ar īpašu akcentu) Bruni izklausās labi, taču tas vairs nav tas.

Ko lai vēl piebilst - mūzika pietiekoši tradicionāla, viegla, ausij tīkama. Plati ievadošais "Those Dancing Days Are Gone" (skat. video fragmentu) precīzi ilustrē visu kopējo plates noskaņu.

Izdošanas datums - 08.02.2007.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu