Twista "The Day After" (191)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reti kurš hiphopa mūzikas ieraksts pēdējā laikā spēj noturēt uzmanību no sākuma līdz beigām, māksliniekam Twista, manuprāt, tas šoreiz ir izdevies.

Twista "The Day After" (Atlantic/Wea) 10/12

Protams, šis nav no tiem "skarbajiem" reperiem, kas neskaitāmas reizes sašauts un kuram piemīt liela deva "kreatīvā naida", kā TVNET komentāros reizēm izsakās nu jau slavenais lasītājs Nike Angelzs. Drīzāk Twista jaunajā platē tuvojas OutKast un Cee-lo skaņu pasaulei.

Galvenā Twista atšķirības zīme ir ātrums, proti, mākslinieku uzskata par vienu no ātrākajiem rečitētājiem. Gandrīz pirms desmit gadiem to akceptēja arī Ginesa rekordu grāmata.

Kopš 1997. gada debijas soloalbuma Twista bija Čikāgas hiphopa grupas "Do or Die" dalībnieks, vēlāk palīdzējis producēt ierakstus kolēģiem Ludacris, P. Diddy, Timbaland un Three 6 Mafia. Tikai pagājušogad ar plati "Kamikaze" (pārdota 1,8 miljonos ASV) mākslinieks tā pa īstam guva plašāku ievērību, īpaši jau pateicoties dziesmām "Slow Jams" (visvairāk spēlētākā r2b dziesma 2004. gadā) un "So Sexy".

Šonedēļ nāk klajā repera ceturtais studijas darbs "The Day After", kurā piedalās virkne spilgtu viesmākslinieku, to skaitā - Farels Viljams, nu jau cietuma kamerā mītošā Lil'' Kim, Deivids Beners (David Banner), jaunais soula spīdeklis Trejs Songs (Trey Songz) un aktieris Džeimijs Fokss. Tieši duets ar Treju Songsu dziesmā "Girl Tonite" ir plates aktuālais singls.

Producentu komanda: The Neptunes, Scott Storch, Timbaland, David Banner, Toxic un Cuzo.

Kā jau minēju, Twista radītā skaņu pasaule balansē kaut kur starp inteliģentu r&b, neosoulu, OutKast stila hiphopu un muzikāli, manuprāt, ir visnotaļ baudāms ieraksts. Daudzi iebildīs, sakot, ka šis ir komerciāls hiphops, taču, manuprāt, eksistē arī laba komerciāla mūzika un "The Day After" savā žanrā ir labs sasniegums.

Izdošanas datums 04.10.2005.

Komentāri (191)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu