Do Make Say Think «Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, kad mūzikas pasaule piedzīvo roka atdzimšanu tādā vai citā formā, postroka žanrs kā tāds iespējams pēc būtības ir sevi izsmēlis un morāli novecojis.

Do Make Say Think «Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn»

(Constellation) 10/12

Varbūt šajā mūzikas laukā vairs nav tālāk kur iet, viss jau vairāk vai mazāk pateikts 90. gados, kad muzicēja Talk Talk, Bark Psychosis, Tortoise, Mogwai, Godspeed You! Black Emperror u.c.

Arvien vairāk rodas jauni Mogwai (Mono, Jakob..), arvien jauni Bark Psychosis (Savoy Grand, Winsdor For The Derby ... ) u.tml. pēdējais kvalitatīvais lēciens šajā žanrā saistīts varbūt vienīgi ar Sigur Ros panākumiem.

No otras puses, tā dēvētā, roka atdzimšana iespējams ir tikai tāds mediju kultivēts triks – mēģinājums izvest mūzikas biznesu no strupceļa vai mēģinājums radīt kārtējo revolūciju? Laiks rādīs...

Foto: Publicitātes foto

Kanādas mūždien numur divi (aiz GYBE) projekts Do Make Say Think, savukārt turpina iesākto un jaunākajā ierakstā «Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn» piedāvā pilnskanīgu un muzikāli blīvu materiālu, kas, manuprāt, ir mākslinieku labākais veikums. Grupa radusies Toronto un pirmo studijas darbu izdod 1998. gadā ierakstu kompānijas «Constellation» apgādā.

Domājams, ka albums nekļūs par gada sensāciju, kaut iespējams pāris gadus atpakaļ par tādu varētu būt, tomēr šādas mūzikas cienītāji nebūs vīlušies.

Ieraksta deviņas kompozīcijas piedāvā plašu ietekmju un noskaņu paleti, sākot no džeza ietekmētiem ritmiem, stīgu un pūšamo instrumentu aranžējumiem, beidzot ar elektroniskās mūzikas un tradicionāliem Mogwai vai Tortoise garā ieturētiem ģitāras motīviem.

Izdošanas datums: 07.10.2003.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu