Do Make Say Think «& Yet & Yet»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pavisam nesen sēdēju Gijas Kančeli (Giya Kancheli) koncertā Doma baznīcā un domāju – vai tiešām tikai tā dēvētajā akadēmiskajā mūzikā ir iespējama tik sakāpināta emocionalitāte un tik piesātināts garīgums?

Do Make Say Think «& Yet & Yet»

(Constellation) 11/12

Arvo Perts, Henriks Gureckis, Rautavāra, mūsu pašu Pēteris Vasks, Georgs Pelēcis, arī Arturs Maskats un Rihards Dubra – tas viss ir ārkārtīgi mūsdienīgi un vienlaikus arī ar mūžību apzīmogots. Vai tiešām tā dēvētā laicīgā mūzika nav spējīga pacelties augstāk?

Runa šoreiz ir ne tik daudz par Do Make Say Think, cik par ierakstu kompānijas «Constellation» izdoto mūziku kopumā. Tādas grupas kā Godspeed You Black Emperror, Silver Mt Zion, Hanged up savā mūzikā cenšas apvienot šīs divas muzikālās pasaules – roku un akadēmisko mūziku. Ne velti viņu lielākā autoritāte ir igauņu komponists Arvo Perts.

Foto: Publicitātes foto

Šajā gadījumā es nerunāju par mākslīgu šo divu virzienu savienošanu, kā tas notiek pēdējā laikā – Metallica, Scorpions, Deep Purple ar simfonisko orķestri vai, vēl ļaunāk, Vanesa Meja (Vanessa Mae) u.tml. Šādi mūzikas crossover hibrīdi neved klausītāju tuvāk klasiskajai mūzikai, drīzāk otrādi – attālina no tās.

Arī Do Make Say Think nemēģina atkārtot jau sen zināmas roka formulas, viņu eksperimenti savā ziņā sasaucas ar Čikāgas kulta grupu Tortoise. Salīdzinot ar grupas pirmajiem diviem albumiem, šis šķiet pilnīgāks un bagātāks noskaņu ziņā. Tuvākās asociācijas - Sonna, State River Widening, Mogwai.

Izdošanas datums: 18.03.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu