Red Snapper "Red Snapper"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu acid jazz, trip hop trio Red Snapper 2002. gadā paziņoja par grupas muzikālās darbības pārtraukšanu, tomēr, neskatoties uz to, nesen dienas gaismu ieraudzījis projekta jaunākais studijas veikums, kura nosaukums - „Red Snapper”.

Red Snapper "Red Snapper" (Lo) 9/12

Trio izveidojies 1993. gadā Anglijā, Londonā, un bija vieni no pirmajiem savā žanrā, kas koncertos veiksmīgi sintezēja akustiskās un elektroniskās mūzikas plašās iespējas. Grupas pamatā ir trīs mūziķi – Deivisd Eijers (David Ayers), Ali Frends (Ali Friend) un Ričards Teirs (Richard Thair), kas 1996. gadā, parakstot līgumu ar prestižo ierakstu kompāniju "Warp Records", laida klajā pirmo studijas albumu „Prince Blimey”.

Katrs grupas ieraksts savā ziņā ir atšķīries no saviem priekšgājējiem, māksliniekiem eksperimentējot ar džeza, triphopa, dance-punk u.c. mūzikas virzieniem.

Red Snapper jaunajā ierakstā atrodamas septiņas jaunas kompozīcijas, to skaitā Sabres Of Paradise remikss dziesmai „Hot Flush” un divi dzīvie ieraksti, kas tikai apliecina grupas lielisko koncertreputāciju.

Albuma pirmā kompozīcija „Regrattable” nedaudz sasaucas ar kolēģu Cinematic Orchestra muzikālajiem meklējumiem, kas nav nejauši, jo abi projekti daudz izmanto džeza mūzikai raksturīgos elementus un ir droši ievietojami triphopa mūzikas mapē.

Izdošanas datums: 18.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu