Sam Prekop "Who's Your New Professor" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais Čikāgas grupas The Sea And Cake līderis Sems Prekops (Sam Prekop) pēc piecu gadu pauzes laiž klajā jaunu soloalbumu "Who's Your New Professor".

Sam Prekop "Who''s Your New Professor"  

(Thrill Jockey)

11/12

Šoreiz mākslinieks mēģinājis atbrīvoties no "brazīļu" mūzikas ietekmes, kas bija jūtama viņa 1999. gada platē "Sam Prekop", un eksperimentē vairāk ar džeza un blūza noskaņām, tiesa, blūza ietekme ir apslēpta dziļi jo dziļi. Jaunais ieraksts ne ar ko radikāli neatšķiras no The Sea And Cake ierastās postroka un džeza sintēzes.

Prekops īpaši rūpīgi strādājis pie šīs plates, izmantodams dažādus ģitāras skaņošanas variantus, slīpēdams katru kompozīciju gluži kā grafiķis. Interesanti, ka Prekops ir guvis ievērojamus panākumus un kritiķu atzinību mākslas aprindās, viņa darbi izrādīti daudzās ievērojamās pasaules mākslas galerijās ("Pompidou Center" Parīzē, "Clementine Gallery" Ņujorkā u.c.). Viens no viņa darbiem rotā arī plates vāciņu.

Šogad savu soloierakstu laidis klajā vēl viens The Sea And Cake dalībnieks Archer Prewitt, kas vairāk orientēts uz akustiskām un tradicionālām dziesminieku mūzikas vērtībām. Tomēr vienu skaņdarbu gribētu izcelt - "Way Of The Sun", kas sākotnēji šķiet ļoti parasts, taču dziesmas vidū maina savu nokrāsu, pateicoties skaistai falseta frāzei "Ave Maria".

Sam Prekop "Who's Your New Professor"
Sam Prekop "Who's Your New Professor" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 07.03.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu