Bobby Conn "The Homeland" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekscentriskais Čikāgas mākslinieks Bobijs Konns (Bobby Conn) atgriežas ar jaunu studijas ierakstu "The Homeland", kas kārtējo reizi izceļas ar savu hameleonisko mūzikas žanru dažādību.

Bobby Conn "The Homeland" (Thrill Jockey) 9/12

Ieraksts sākas gluži kā pierasts rokmūzikas albums ar tradicionāliem ģitāras rifiem, mākslinieka falsetiem un nedaudz pompozu un trauksmainu dziedājumu. Pēc kāda laika ieskanas jau kaut kas no fanka, disko bītiem, kas sasaucas ar Prince vai pat Kērtis Meifīlda (Curtis Mayfield) politiski orientētajām dziesmām. Vēlāk seko kaut kas no Meat Loaf patosa un Queen svarīguma.

Viens no izteiksmīgākajiem skaņdarbiem, manuprāt, ir balādiskais „Home Sweet Home”, kurā Konns apdzied savu mīļo dzīvesvietu – garāžu, kas esot bezmaz tik liela kā karaļvalsts, un tajā atrodas šaujamie, kas ļauj viņam brīvi justies un dzīvot pastāvīgās bailēs.

Pirms pāris gadiem MTV mūzikas kanālā pirmo reizi iepazinos ar Bobby Conn, tolaik kādā nakts raidījumā viņš uzstājās brūnā treniņtērpā, dažādu dīvainu pavadoņu ielenkumā, un izpildīja kaut ko no Jackson 5 repertuāra pārgrieztām acīm un nedabīgu falsetu. Pēc aculiecinieku stāstiem, mākslinieka dzīvās uzstāšanās ir ļoti eksplozīvas, Konns redzēts uzstājamies mūka tērpā, aptriepis seju ar izkārnījumiem, deklamējot teatrālus tekstus u.tml.

"The Homeland" ierakstīts 2003. gadā Čikāgā Džona makeintaira (John Mcentire - Tortoise, Sea And Cake) vadībā. Visticamāk, šī plate tā arī negūs pelnīto ievērību, jo diemžēl Konna satīra šķiet nedaudz sarežģītāka nekā The Darkness vai pat Beck piedāvātā, tomēr laba muzikāli ekscentriskā humora cienītājiem "The Homeland" varētu kļūt par iecienītu ierakstu.

Izdošanas datums 20.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu