The Maccabees «Colour It In» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Braitonas puiši The Maccabees uz mana 2007. gada grupu novērošanas radara dreifē jau kopš fantastiskajiem singliem «First Love» un «Latchmere».

The Maccabees «Colour It In»

(Polydor)

9/12

Tiešām, ar pamatoti lielām cerībām gaidīju The Maccabees debijas plati un te nu tā ir... diemžēl nedz īsti šedevrs un, paldies dievam, nedz arī izgāšanās. Arī komerciāli «Colour It In» nevar dēvēt par īstu veiksmi - tikai 24. vieta Apvienotās Karalistes albumu sarakstā, kas, protams, jaunai grupai ir visai atzīstams panākums. Tiesa, 22 gadus vecais grupas solists Orlando Vīkss (Orlando Weeks) kādā intervijā apgalvo, ka panākumi nav grupas galvenais dzinulis, kaut piebilst - «mums jābūt ar vienu kāju tajā visā iekšā, ja vēlamies izdot savu otro albumu.»

Gados jaunie The Maccabees, kas savu nosaukumu aizguvuši no jūdu vēstures, sākuši 2003. gadā kā liriski spēlējoša folkgrupa, tikai vēlāk, kad iepazinušies ar XTC, Dr. Feelgood un Talking Heads daiļradi, sākuši spēlēt daudz enerģiskāku un spuraināku rokmūziku. Presē The Maccabees dēvē par literāru popmūziku, par krustojumu starp «Joy Division» un Klifu Ričardsu. No laikabiedriem vistuvākā asociācija, manuprāt, būtu The Futureheads (pirmais albums).

Grupa kopš 2005. gada izdevusi piecus singlus, pirmais no tiem «X-Ray» sākotnēji guva nelielu ievērību no «Xfm» radio dīdžeju puses, taču tikai ar 2006. gada hitu «Latchmere» puišus sāka uztvert daudz maz nopietni.

Interesanti, ka minētais «Latchmere» ir veltījuma skaņdarbs Latčmeras ūdens atrakciju namam (Latchmere Leisure Centre), kurā puiši skolas gados bijuši bieži viesi. Orlando Vīkss pat atklājis, ka īpaši dziesmas ieraksta vajadzībām devies ar diktafonu uz baseinu un ierakstījis ūdens šļakatas un bērnu klaigas - dziesmas sākumā tas labi dzirdams. Šī varētu būt viena no retajām, varbūt pat vienīgā dziesma, kas veltīta baseinam (labi, nav, protams, vienīgā) ...

Teksts ir ģeniāls: «Swimming, swimming, swimming, swimming, swimming Just Stay in your lane, No bombing and no heavy petting So just stay in your lane. No Boming and no heavy petting Verruca socks and not forgetting to So just stay in your lane Madames and monsieurs please return to your cubicles Speedo, speed bo»

Vēl viens no singliem - «About Your Dress» veltīts Orlando īstajai mīlai, kuru viņš kādā ballītē gandrīz apvēmis un nodzēsis viņas kleitā cigareti ... Un, protams, viens no spēcīgākajiem pēdējo mēnešu roka skaņdarbiem - «First Love» ir vienkārši viens no TIEM skaņdarbiem par mīlestību. Cerīga debija!

Izdošanas datums: 14.05.2007.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu