Beth Orton «Comfort of Strangers»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu dziesminiece Beta Ortone (Beth Orton) šonedēļ laiž klajā jaunu studijas plati «Comfort of Strangers».

Beth Orton «Comfort of Strangers»

(Astralwerks)

10/12

Gandrīz visi mūzikas apskatnieki ir vienisprātis, ka pēc 1996. gada debijas «Trailer Park» un lieliskā «Central Reservation» ieraksta Beta Ortone ar trešo plati bija nošāvusi garām. Acīmredzot ierakstu kompāniju vēlme padarīt Ortoni par otru Noru Džounsu (Norah Jones), dažādu viesmākslinieku uzaicināšana (Ryan Adams, Emmylou Harris, Chemical Brothers...) un pompozais skanējums - izrādījās neveiksme. Paldies Dievam, šogad «vecā» Ortone ir atgriezusies ...

Plates ieraksts veikts Ņujorkas «Sear Sound Studio» basģitārista un producenta Džima Orurka (Jim O'Rourke) un perkusionista Tima Bārnsa (Tim Barnes) uzraudzībā. Skanējums ir maksimāli vienkāršs, nekā lieka, nekā samocīta, atšķirībā no minētā 2003. gada «Daybreaker» Orurks iespēlējis basa, klavieru un marimbas partijas, pati dziesminiece ģitāru, savukārt Bārns bijis atbildīgs par bungām. Rezultāts šoreiz ir tīri akustisks folka un roka sakausējums, bez īpašiem elektroniskiem izskaistinājumiem.

Orurks un Ortone ātri atraduši kopīgu valodu, Orurks uzskatīja, ka jaunajā albumā priekšplānā jābūt dziedātājas balsij un instrumentiem jākalpo tikai kā gaumīgam pavadījumam. Tieši tā arī ir noticis, un dažas dziesmas pat ierakstītas dzīvajā ar trešo vai ceturto piegājienu.

[bl]Ja neesat līdz šim saskārušies ar Betas Ortones mūziku, tad, to raksturojot, varētu minēt virkni līdzīgi muzicējošu dāmu: Šena Maršala, plašāk pazīstama kā «Cat Power», Suzanna Vega, Fiona Epla, Džulia Doirona u.c.

Plate iesākas ar trāpīgo divu minūšu īso «Worms», kas muzikāli līdzinās Fionas Eplas skaņu estētikai: «Worms don»t dance, they haven«t got the balls». Seko akustisks kantri/folk «Countenance» un liriskais «Heartlandtruckstop», kas kopējo plates sajūtu papildina ar dekoratīviem soulmūzikas elementiem.

Labi!

Izdošanas datums 13.02.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu