TVNET gada albums: 4.vieta Mastodon

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. TVNET gada albumu 4.vietā viens no gada spilgtākajiem metālmūzikas ierakstiem kuru par labāko šogad kronējis britu rokmūzikas žurnāls «Kerrang!» - Atlantas smagā roka grupas «Mastodon» piektais studijas darbs «The Hunter».

Mastodon «The Hunter»

(Roadrunner Records)

10/12

Līdzīgi kā jebkurā citā specifiskā mūzikas žanrā, arī metālmūzikā (viss, kas ap un par smagiem roka rifiem) eksistē vairāki šādai mūzikai veltīti atsevišķi topi. Tomēr, ja savā žanrā cienīta grupa ir spējusi izrauties ārpusē, ieinteresēt ar savu mūziku nemetāla cienītājus, tad šāds notikums ir ar lielo burtu.

Curl Of The Burl by mastodonrocks

Atlantas rokeri ar savu jaunāko studijas albumu «The Hunter», kas tapis kopā ar producentu Maiku Elizondo (Fiona Apple, Maroon 5), ir izrāvušies ārpus šaura žanra rāmjiem un rotā daudzu populārās mūzikas izdevumu gada topus.

Mūzikas kritiķi par Mastodon

Protams, TVNET Mūzika gada 4.vietas albuma godu varēja piešķirt jebkuram citam šogad izdotam albumam (kvalitatīvu ierakstu šogad bijis tiešām daudz - «Real Estate», «The Weeknd», «Braids», «Wild Beasts», Kurtam Vailam, Kasam Makombsam, Raienam Adamsam, Džeimsam Bleikam u.c.), taču, lai padarītu topu krāsaināku, izvēle ir tieši «Mastodon».

«The Hunter» piecu nedēļu laikā iemūžināts «Doppler» studijā Atlantā. Albuma nosaukums radies pēc traģiska negadījuma, kad medību laikā bojā gājis grupas ģitārista Brenta Hindsa (Brent Hinds) brālis. Šīs ir grupas otrais bezkoncepta albums (kopš «Remission») un, kā komentē grupas dalībnieki, nav tik ļoti «orientēts uz progroku, bet vairāk uz rifiem».

«Tā ir «Mastodon» evolūcija,»

skaidro ģitārists Bils Keliers (Bill Kelliher). «Jaunais albums ir kā vecais mūsu materiāls, sakausēts ar «Crack the Skye» melodijām. Ir dažas dziesmas, kas sasaucas ar «Remission» ēru, - ar smagu skanējumu, zemu noskaņotām stīgām, nikniem rifiem un enerģijas uzplaiksnījumiem. Tas ir kā vecais stafs, tikai ar labākām melodijām.»

Mastodon

Vienu dziesmu («Creature Lives») jaunajā albumā sacerējis un pats iedziedājis bundzinieks Brens Deilors (Brann Dailor). Dziesmā «Spectrelight» kā viesmūziķis piedalās Sanfrancisko smagās mūzikas seksteta «Neurosis» mūziķis Skots Kelijs (Scott Kelly).

Mastodon «The Hunter»
Mastodon «The Hunter» Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu