TVNET gada albums: 3.vieta John Maus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. Atlikuši vien trīs labākie. Pirmais no tiem - popmūzikas performanču mākslinieka Džona Mausa (John Maus) meistardarbs.

Iemainījis tā dēvēto augsto mākslu pret popmūziku, klasiķus Džonu Keidžu un Arnoldu Šēnbergu pret "Joy Division", amerikāņu mūziķis šogad laidis klajā vienu no spēcīgākajiem mūzikas ierakstiem "We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves".

John Maus - Quantum Leap by RibbonMusic

Lai arī koncertos Mausam nav savas pavadošās grupas un mākslinieks dzied (ja tā to varētu raksturot) ar pavadījuma fonogrammu, viņa esība uz skatuves līdzinās spontānai, atkailinātai performancei. Uz melodiskiem sintipopa un 1980.gadu gotiskiem pavadījumiem Mauss histēriski izkliedz savas vokālās partijas, kuras caur mikrofona efektu slāņiem pie klausītāja nonāk kā hallēta aizkapa balss.

31 gadu vecais Mauss ir studējis mākslu un filosofiju un savas daiļrades sākumā bija nopietni aizrāvies ar akadēmisko mūziku un tādu 20.gadsimta novatoru kā Džonu Keidžu (John Cage). Viens no svarīgākajiem pagriezieniem Mausa dzīvē bija iepazīšanās ar tā dēvēto Drakulas sulaini, perfekcionistu un dīvaini Arielu Markusu Rozenbergu (Ariel Marcus Rosenberg) jeb "Ariel Pink". Kādu laiku Mauss muzicēja kopā ar Ariela grupu "Ariel Pink"s Haunted Graffiti". Kopš tā laika par savu virsuzdevumu Mauss uzskata komunicēt ar sabiedrību ar popmūzikas valodas palīdzību - jeb plaši izplatītas mākslas formas aktīvu izmantošanu.

"We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves"
"We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves" Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu